Inspiratie: 10 beautylooks recht van de catwalk

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
Inspiratie: 10 beautylooks recht van de catwalk

Collage

Een nieuw jaar, een nieuwe beautylook. Hoog tijd om frisse ideetjes, recht van de catwalk, uit te proberen: 

Onze 10 favorieten:

1/

chanel

1. De kleurrijke oogschaduw van Chanel

Aan kleur geen gebrek dit najaar op de catwalk, en dan vooral op de ogen. Chanel kiest voor metallic tinten, maar een andere combinatie mag natuurlijk altijd. Zet je ooglid tot aan de wenkbrauwen aan met de basiskleur. Trek een dikke streep in de andere kleur vanaf twee derde van het ooglid. Werk af door je wenkbrauwen lichtjes aan te zetten en kies voor een lichtroze blush. De lippen kun je eventueel aanzetten met een lippenbalsem.

2/

Gucci

2. De open blik van Gucci

Die wordt gecreëerd met een heleboel mascara. Maak met wat bruine oogschaduw een brede lijn op het oog en gebruik eventueel ook wat onder het oog. Gebruik een zwart oogpotlood om op je bovenste en onderste wimperrand een stevige lijn te trekken. Let er op dat de lijn mooi de vorm volgt van je ogen, dus geen cat eye toestanden. Werk je ooglid af met een wit camouflagepotlood. Maak tot slot je blik open met enkele laagjes mascara, zowel bovenaan als onderaan.

3/

marc by marc jacobs

3. De zwarte kader van Marc by Marc Jacobs

Een hele sterke look die niet veel moeite vraagt. Voor deze look heb je een watervast kohlpotlood nodig. Teken eerst de buitenkant van de lijn, zo kun je hem achteraf beter invullen. Heb je diepliggende ogen, dan trek je best een dunner lijntje. Eindigen doe je met een laagje mascara.

4/

Max Mara

4. De gotische rode lippen van Max Mara

De focus ligt hier op de lippen dus aan de ogen heb je niet bijzonder veel werk. Je ooglid mag je aanzetten met een lichte bruine oogschaduw. Je mag een zwart lijntje trekken halfweg op je bovenste wimperrand om je blik voller te maken. Hetzelfde doe je halfweg op je onderste wimperrand, maar vervaag dat lijntje wel met een kwastje. Afwerken doe je met een laagje mascara. Voor je lippen kies je een matterende dieprode lippenstift. De randen van je lippen hoef je niet met een lippotlood af te tekenen, zolang je maar in de gaten houdt dat alleen je lippen bedekt zijn.

5/

Kenzo

5. De blauwe lijn van Kenzo

De cat eye krijgt een nieuwe dimensie dankzij Kenzo. Met een felblauwe eyeliner trek je een stevige dikke lijn op je bovenste wimperrand. Een stuk van je ooglid meenemen mag zeker, zo wordt de look extravagant en worden je ogen ook gelift. De rest van je look blijft clean met een nude lipstick en een egale teint.

6/

Marni

6. De glanzende grungelook van Marni

Grunge en glamour gaan hand in hand dankzij deze look van Marni. Je ogenleden zet je aan met een bruine oogschaduw. Werk je ogen af met een glanzende gouden oogschaduw net onder je wenkbrauwen en onder je ogen. Gebruik geen mascara zodat je ogen ruw en onbewerkt blijven. Je lippen zet je aan met een dieprode lipgloss. Gebruik een stevige laag en dep de randjes van je lippen voorzichtig droog voor een grunge effect.

7/

Donna Karan

7. De metallics van Donna Karan

Het is winter en dus ideaal om je make-up daar ook op af te stemmen met zilveren metallic tinten. Kies een zilverkleurige en een donkergrijze oogschaduw. De donkere gebruik je als basis op je ooglid, terwijl je de zilverkleurige gebruikt om accenten te leggen. Begin best hiermee in je ooghoeken en werk daarna halfweg naar buiten toe. Trek met een zwarte vloeibare eyeliner een lijntje bovenaan je oog. De onderkant pak je aan met een oogpotlood. Kleur zowel de waterlijn als de wimperrand in. Werk het geheel af door de buitenranden van de liner met een blend kwast te vervagen.

8/

JP Braganza

8. De lijntjes van Jean-Pierre Braganza

Experimenteren met een eyeliner leerden we dit najaar van Jean-Pierre Braganza. Dankzij de zogenaamde tri-liner wordt de look een pak harder en stoerder. Een ideale trend om eens uit te proberen in een hipstertent. Beginnen doe je door een lijntje te trekken op je bovenste wimperrand die je verlengt zoals bij een cat eye. Doe hetzelfde op de onderste wimperrand. Let er op dat de verlengingen evenwijdig lopen. De finishing touch wordt het derde lijntje dat net onder je ogen getrokken wordt. Begin voorbij je binnenste ooghoek en stop net aan je buitenste ooghoek. Maak geen al te dikke lijnen: hoe dunner, hoe gesofisticeerder.

9/

DVF

9. De zuivere look van Diane Von Furstenberg

De minimalistische no make-uplook heeft onze harten dit najaar ook veroverd. Onze favoriete, zuivere look haalden we bij Diane Von Furstenberg. Omdat een egale basis hier heel belangrijk is, gebruik je best een dekkende, lichte foundation, concealer en corrector die komaf maakt met onzuiverheden en vermoeidheidssymptomen. Je oogleden bedek je met een lichtroze oogschaduw tot bijna tegen je wenkbrauwen. Trek met een zwart kohlpotlood een dun lijntje op je bovenste wimperrand. Begin vanaf de buitenkant en werk naar binnen tot halfweg de wimperrand. Hoe verder naar binnen, hoe dunner je lijntje wordt. Op je waterlijn trek je met een wit potlood een lijntje. Zeker een must voor wie kleine ogen heeft, want dan lijken ze groter. Werk af met wat mascara op je bovenste wimpers.

10/

dior

10. De glitters van Dior

De ultieme nachtlook komt van Christian Dior dankzij veel glitters. Kies een glitterliner in je favoriete kleur en stem je oogschaduw daar op af. Breng die laatste eerst aan op je ooglid voor een intenser effect. Breng daarna de eyeliner aan en houd je ogen gesloten tot alles droog is. Voor de afwerking volstaat een klein laagje mascara.

(Stagiaire Kiënta Martens)