Glutenvrije muffins met blauwe bessen en witte chocolade

Geüpdatet op 22 December 2014 door Christin Ho
Glutenvrije muffins met blauwe bessen en witte chocolade

glutenvrij1

Glutenvrij betekent niet minder lekker, maar wel gezonder en smaakvoller voor zij die geen tarwe, spelt, rogger, haver en gerst kunnen verdragen. Deze keer een zoete afsluiter. 

Ingrediënten voor 12 muffins

200g ongezouten boter;
50g glutenvrije bloem;
175g amandelen;
50g bruine suiker;
1 theelepel vanille extract;
6 eieren;
50g witte chocolade;
200g blauwe bessen.

Bereiding
1.
 Verwarm de oven voor op 120°C.
2. Verhit een pan op medium vuur en smelt de boter. Laat het een beetje afkoelen.
3. Zeef de bloem en voeg vervolgens de amandelen, suiker, gesmolten boter en vanille extract toe.
4.  Scheid het eigeel van het eiwit in een andere kom. Klop het eiwit luchtig. Voeg het eiwit beetje bij beetje bij het bloemmengsel. Roer het eiwit er zachtjes onder.
5. Hak de witte chocolade fijn en snijd de blauwe bessen in twee. Roer het onder het beslag.
6. Verdeel het deeg over een bakplaat voor 12 muffins.
7. Bak goudbruin in de oven voor 15 à 20 minuten.

Smakelijk!

Bron: Jamie Oliver