3 x belangrijkste plus-size momenten van het jaar

Gepubliceerd op 21 December 2014 door Christin Ho
3 x belangrijkste plus-size momenten van het jaar
plus-size
Candice Huffine

Ontwerpers, modemagazines en -ketens zijn nooit bang geweest van wat controverse. Dit jaar leek het tij eindelijk te keren. Een nieuw schoonheidsideaal werd gepromoot: vrouwen met rondingen vierden dit jaar hoogtij. Een overzicht van de mooiste plus-size momenten van 2014.

1. Candice Huffine in Pirelli-kalender
De 29-jarige Candice Huffine is het eerste model met rondingen in de Pirelli-kalender. Ze kreeg een plaatsje naast iconische modellen als Adriana Lima, Raquel Zimmermann en Karen Elson. Een mooie prestatie in de 50-jarige geschiedenis van de kalender.

plus-size1

 

2. #Fatkini
De onophoudelijke discussie over graatmagere modellen en paspoppen inspireerde fashion plus-size blogger Gabi Fresh om onrealistische schoonheidsidealen de grond in te boren met de #Fatkini hashtag. Volslanke vrouwen zijn trots op hun lichaam en hoeven zich niet te schamen over hun rondingen.

plus-size2
Foto: xojane

3. Vogue shoot met vrouwen van alle maten en vormen
De Amerikaanse Vogue publiceerde een indrukwekkende lingerie shoot met modellen van alle maten en vormen, volslanke vrouwen horen zich ook goed te voelen in lingerie. Onrealistische (lees: gephotoshopte) modellen met graatmagere lichamen zijn passé.

plus-size3

 

LEES OOK: 12 plus-size it-girls