Niemand wil New York Fashion Week

Gepubliceerd op 19 December 2014 door Laure Vandendaele
Niemand wil New York Fashion Week

DKNYaw1415-runway-catwalk
New York Fashion Week moet alweer op zoek naar een nieuwe locatie om de mode van morgen voor te stellen. Na vier jaar is het halfjaarlijkse modecircus is niet langer welkom in het Lincoln Center.

Gezocht: een nieuwe locatie voor New York Fashion Week. Aanstaande februari is het de laatste keer dat de allernieuwste modecollecties in het Lincoln Center aan de pers en inkopers voorgesteld zal worden. Daarna mag modeweek organisator IMG op zoek naar een nieuwe, centraal gelegen en inspirerende plek om de halfjaarlijkse modehoogmis te verwelkomen.

En daarmee hebben verschillende buurtgroepen hun slag eindelijk thuisgehaald. Sinds de New Yorkse modeweek in 2010 van Bryant Park naar Lincoln Center verhuisde, zagen de omwonende liefhebbers van bloemperken en groen de hooggehakte fashionista's liever niet in de buurt van hun park en bankjes. Na een jarenlange strijd tussen de stad en de advocaten van het nabijgelegen Damrosch Park zal de stad het contract met de modeweek niet verlengen tot 2020. Weg tenten, weg drukte, weg modecircus.

Hoewel  het Lincoln Center al jaren het kloppende hart van de New Yorkse modeweek vormde, verloor de locatie seizoen na seizoen aan populariteit. Eén derde van alle ontwerpers koos er intussen voor om hun defilé op een originele en verrassende locatie in de stad te showen, ver weg van de koele en hoekige ruimtes die het Lincoln Center typeren.

NYFWLincolnCenter