WATCH: de 10 hitfilmpjes van 2014

Gepubliceerd op 19 December 2014 door Isabelle Vander Heyde
WATCH: de 10 hitfilmpjes van 2014

filmpjes hits internet

Toegegeven, we brachten het voorbije jaar stiekem ontelbare uren door op Youtube, gehypnotiseerd door absurde, romantische, hilarische, ontroerende of schokkende filmpjes. Dit zijn de films die ons de voorbije 12 maanden van ons werk afhielden... 

1. Eén van de grootste internethits van het jaar: in First Kiss krijgen een volslagen onbekenden de opdracht te kussen. Een fijn project, een mooie film, die achteraf wel een reclamestunt voor het kledinglabel Wren bleek te zijn.

2. Kobe Ilsen deed het experiment aan Vlaamse kant dan weer over. Geen reclame, wel een verzameling hartstochtelijke onbekenden van eigen bodem.

3. En toen besloten deze lolbroeken het allemaal nog eens over te doen met een ferme mep:

4. Over ferme meppen gesproken, de wereld verslikte zich in haar cornflakes toen deze video de ochtend na het prestigieuze MET gala in New York bekend raakte. Solange, Beyoncé en JayZ in een gevecht? In een lift?! Het begin van een zomer vol speculaties over eventuele scheidingen, drankperikelen en drugspraktijken binnen de beroemde familie.

5. Haters gonna hate… Als je Kendall Jenner heet, krijg je gemiddeld 500 verwijten per dag naar het hoofd geslingerd. De leden van de beruchte Kardashian clan zijn het ondertussen wel gewend, maar toch doet het pijn. In een bijzonder volwassen reactie laat ze je in dit filmpje zien hoe bijzonder onvolwassen haar critici soms klinken. #burnbook!

1/
6. Tussen Cara Delevingne en Pharrell Williams is alles dan weer koek en ei. Zij kropen voor Kaiser Karl Lagerfeld in de schoenen van keizerin Sisi en haar geliefde, goed voor een betoverend filmpje én het muzikale debuut van Cara –yep, ze kan nog goed zingen ook!

7. Ondertussen kreeg feminisme wereldwijd een nieuw impuls. Heldinnen als Emma Watson deden hun ding op de Verenigde Naties, terwijl mini powervrouwtjes online hun rechten lieten gelden.

http://youtu.be/6Ny11qBaQp0

Ook deze stoere meiden sloegen het cliché over meisjes aan diggelen:

8. Oude wonden werden nogmaals opengereten toen Jack Dawson ook in Titanics alternatieve einde om het leven kwam…

9. Nuttige basiskennis: dit is wat mannen denken over jouw ondergoed…

10. 2014 zal altijd bekend staan als het jaar dat Tinder zich een weg in ons leven swipede. Goed voor heel wat sprookjesachtige romances, zoals het verhaal van Tinderella.

11. En, kwestie van de lijst op een romantische noot af te sluiten: dit is waarom je vriendlief nòòit in de buurt van je beautycase mag laten…