Top 10 rode loper looks van 2014

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
Top 10 rode loper looks van 2014

rode loper 2014

Dromerige zucht, horrorkreet, rode oortjes of déjà-vu: deze looks zorgden de voorbije 12 maanden voor verhitte discussies op de redactie. 

1/

1. Rihanna

De onmiskenbare winnares in de categorie „controversiële jurk” is ongetwijfeld Rihanna, die erin slaagde volledig gekleed en tòch naakt op de rode loper van de CFDA Awards te verschijnen. Een doorzichtige creatie met een laagje glitter: veel meer had deze diamond niet nodig om te schitteren.  Een entree die volgens WWD de overige gasten verstomde, zelfs immer stoïcijnse sterren als Mary-Kate Olsen bleken compleet starstruck.

naakte-Rihanna

Rihanna-naakt

2/
2. Kim en North West

Ook Kim Kardashian zorgde voor open monden -en heel wat afkeurende fronsen- toen ze het concept moeder/dochter mode opnieuw uitvond en dochtertje North op de Parijse modeweek in matching doorkijkoutfit stak. Jong geleerd is oud gedaan!

Bekijk hier trouwens de rest van hun garderobe tijdens het modecircus in Parijs, het is de moeite waard.

25

Givenchy : Backstage - Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2015

114

3/
3. Lupita Nyong’O

Een haarband met glitters en een tutu jurk? Yep, dit is wat Hollywoods nieuwste favoriet uit de kast haalde op de Oscars. Een twijfelachtige combinatie die nochtans wonderwel werkte en de ster lucratieve contracten met onder meer Miu Miu en Lancôme opleverde. Een nieuwe it-girl was geboren!

hoofd

4/
4. Veerle Baetens

Voor Veerle Baetens mocht het dan weer nièt baten. Veel Belgische fans volgden haar aankomst op de meest glamoureuze rode loper van het jaar met argusogen, maar keken al gauw teleurgesteld weg. De Haider Ackermann creatie bleek de bloedmooie actrice niet te flatteren, een onderwerp dat dagenlang voor felle debatten zorgde op onze eigen redactie.

ISOPIX_21613774-054-676x1024

5/

5. Charlotte Vandermeersch

De keuze van Charlotte Vandermeersch, actrice en vriendin van Broken Circle Breakdown regisseur Felix Van Groeningen, kon ons wel bekoren -al zijn we een beetje bevooroordeeld: zij ging haar jurk immers shoppen bij voormalig ELLE vormgeefster Julie Vrijens. Die laatste legde zich de laatste jaren toe op het ontwerpen van vintage geïnspireerde pareltjes, waarvan eentje bij deze de exclusieve Oscars rode loper haalde. Score!

Charlotte-en-Felix

charlotte

6/
6. Katy Perry 

Déjà-vu op de VMA rode loper. Katy Perry en vriendje Riff Raff deden een gooi naar meest originele –in hun eigen woorden: „da best worst dressed”- outfit van de avond en kwamen opdagen als de 2014 versie van Britney Spears en Justin Timberlake -inclusief matching denim. Britney zelf gaf via sociale media alvast haar zegen voor deze stunt. Justin –die tegenwoordig als extreem stylish dandy door het leven gaat- blijft opvallend stil. Waarschijnlijk te druk in de weer met zijn steiltang.

Katy

britney-justin

7/
7. Blake Lively

Nog zo’n (toekomstige) mama die commotie veroorzaakte: Blake Lively en haar boycot van zwangerschapskledij. De actrice tilde de term „hot mama” naar een torenhoog niveau en verscheen in de ene na de andere weinig verhullende outfit. Het is niet, maar dan ook écht niet eerlijk…

Blake-Lively-1

Bekijk hier de rest van haar jaloersmakende pre-baby garderobe.  

8/

8. Camilla Alves

De prijs van mooiste koppel gaat naar Matthew McConaughey en zijn vrouw Camila Alves. Het Braziliaanse model liet op de Oscars de blote jurken links liggen en koos voor een „braaf” vintage silhouet: vuurwerk! De jonge moeder zag er nog nooit zo sexy uit, dit model prijkt alvast op onze persoonlijk inspiratiemuur.

Schermafbeelding-2014-03-03-om-12.47.57

9/
9. Beyoncé Knowles

Nog zo’n jurk die we niet snel zullen vergeten: Beyoncés sexy black widow outfit op het MET gala. Niet haar meest spectaculaire look tot nu toe, maar wel de jurk die ze droeg tijdens de meest spectaculaire ruzie van het jaar: het beruchte liftincident.

Beyonce-en-JayZ

Het zwarte sluiertje bleek trouwens lekker handig om haar schok achteraf te verhullen.

Schermafbeelding 2014-12-18 om 12.28.08

10/
10. Solange Knowles

Uiteraard mag ook Solange als oranje furie diezelfde avond niet ontbreken. Een weinig flatterend momentje, dat ondertussen -gelukkig maar- weer in de vergeetput werd gedumpt dankzij dit fantastische huwelijk.

Schermafbeelding-2014-05-06-om-10.54.55