Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 18 December 2014 door Natalia Tjurina
Fashion news: wat je vandaag moet weten

FASHIONNEWS

Café Costume lanceert een fotoboek, American Apparel ontslaat oprichter Dov Charney en Kate Upton is het meest gegooglede model. 

Wat krijg je als je Café Costume samenbrengt met zanger Bent Van Looy en fotograaf Alex Salinas? Het correcte antwoord is 'The Visitor', een exclusief fotoboek dat sinds 12 december in de rekken ligt. Dit visueel kunstwerk brengt slow fashion en de productie industrie samen in beeld, wat zorgt voor boeiende en verrassende contrasten. Alex Salinas verzorgde de beelden, die op hun beurt dan weer als inspiratie dienden voor Bent Van Looy, die een kortverhaal voor het project schreef. Er zijn slechts 500 exemplaren van het boek gedrukt, snel zijn is dus de boodschap! Verkoopinformatie vind je hier.

CCfw14_05
© Alex Salinas

American Apparel doet het voortaan zonder oprichter Dov Charney. De directeur en CEO werd eerder deze week aan de deur gezet na verschillende klachten over onder andere seksueel misbruik en discriminatie op de werkvloer. Daarbij doen de verkoopcijfers het al een eindje erg slecht. De eerste geruchten over zijn vertrek deden in juni al de ronde, maar nu heeft het bedrijf dus eindelijk de knoop doorgehakt. Sappig detail: de volledige ontslagbrief met een uitgebreide beschrijving van Charney's wangedrag circuleert sinds kort online - leve het world wide web! De man wordt opgevolgd door Paula Schneider, die eerder 'President of Sales' was bij BCBG Max Azria. Hopelijk slaagt zij erin om de verkoopcijfers van American Apparel terug de hoogte in te krijgen.

Kate Middleton deed eergisteren de wereld versteld staan door haar gebruikelijke prinsessenjurk in te ruilen voor een casual hoodie. Reden van de (on)opvallende outfit was haar bezoek aan een jeugdbeweging, waar ze de kinderen leerde omgaan met een beperking. En het moet gezegd, de look staat de hertogin best wel. Kate is duidelijk een van die vrouwen die werkelijk óveral mee wegkomt. Daarbij stond ze erop dat de kinderen haar gewoon met 'Catherine' aanspraken, want ja, ze is ook maar een gewone sterveling.

Catherine, Duchess of Cambridge, Visits 23rd Poplar Beaver Scout Colony

Lijstjestijd - hét teken dat het jaar stilletjes aan op zijn einde loopt. Ook Google maakte zijn eindbalans op met een hele resem lijstjes, waaronder dat van de meest gegooglede modellen. Helemaal bovenaan prijkt de voluptueuze Kate Upton die onder andere dankzij haar rol in The Other Woman een topjaar achter de rug heeft. Ze wordt (weinig verwonderlijk) gevolgd door eredames Kendall Jenner en Miranda Kerr. Jennifer Lawrence mocht dan weer aan de haal met de titel van 'meest gezochte celebrity'. Duh.

Natalia Tjurina