De 10 sterrenbruiden van 2014

Geüpdatet op 19 April 2019 door Isabelle Vander Heyde
De 10 sterrenbruiden van 2014

celeb bruiden 2014

Het einde van het jaar, het einde van een reeks schitterende I Do’s. Heel wat huwelijksbootjes gingen de afgelopen 12 maanden varen, het ene al wat spectaculairder dan het ander. Onze favorieten: 

1/

1. Kate Bosworth : romantische cowgirl

Chloe

Kate Bosworth beet de spits van het huwelijksjaar af met een romantische ceremonie in Western stijl. Wijlen Oscar de la Renta ontwierp één van haar bruidsjurken –degene die uiteindelijk ook het altar haalde- en samen zorgden ze voor een ontroerend filmpje. Verder droeg ze tijdens het vier dagen durende feest ook stukken van Proenza Schouler en Chloé, dit alles in detail gedocumenteerd door het degelijke Martha Stuart Wedding Magazine.

Kate-Bosworth-Oscar-de-la-Renta

2/

2. Kim Kardashian : Euro Trip

mariage1

Derde keer, goede keer? Hopelijk wel voor Kim Kardashian, die van haar huwelijk naar goede gewoonte een circus maakte. Kanye West liet voor zijn bruidje heel Europa op zijn kop zetten en verhuisde de feestelijkheden van Parijs via Versailles naar Firenze. Kim zelf werd uit de klauwen van Vera Wang gehouden en in een prachtige Givenchy creatie gestoken, haar zussen werden het zwijgen opgelegd en de crème de la crème van de modewereld werd uitgenodigd.

Eén ding had hij echter onderschat: de nooit geziene concentratie ego’s die de feestelijkheden zouden aantrekken. Groene haren, witte jurken, ellenlange benen en pauselijke ensembles: dit is hoe de aanwezigen om de schijnwerpers vochten. 

Kardashian-2
"Vrouwmensen, stilte..."

3/

3. Poppy Delevingne : boho queen

Poppy-600x513

Inspiratiebom! Terwijl Kimye in een chic Italiaans huwelijksbootje stapte, koos Poppy Delevingne voor een Marokkaanse sloep.  De Britse it-girl gaf in Marrakech voor de tweede keer op rij haar jawoord (eerder gebeurde het al met Chanel bruidsjurk in Londen) en gooide daarbij alle tradities overboord. Klik hier voor àlle beelden van dit hyper inspirerende feest!

huwelijk-poppy-delevingne-marokko

Beelden van het Londense Chanel huwelijk bekijk je hier.

poppydelevingne2

4/
4. Olivia Palermo : De Rok

huwelijk-1

Over naar Olivia Palermo. De voormalige reality ster pakte het opvallend discreter dan het gros van haar voormalige collega’s aan en huwde tijdens een intieme ceremonie in New York. Haar streetstyle reputatie kon ze echter niet links laten liggen en dus deelde ze enkele beelden van haar originele trouwlook. Prompt was “de bruidsrok” een concept en wilde iedereen een tweedelige look dragen op haar grote dag.

huwelijk-2

5/
5. Angelina Jolie: de moeder

cover-angie

Ein-de-lijk. Jaren nadat de eerste roddels op gang kwamen, negen jaar nadat ze voor elkaar vielen op de set van Mr. & Mrs. Smith, twee jaar nadat ze zich verloofden… zijn Brad en Angelina dan toch in het huwelijksbootje gestapt. We geloofden er bijna niet meer in, maar kijk: echte liefde kent geen haast. De jurk? Die liet de gloednieuwe Mrs. Pitt door Atelier Versace ontwerpen en door haar eigen kinderen versieren met kleurrijke kriebelkrabbels… Een bruid die op de eerste plaats mama is!brangie

Klik hier voor nog meer foto's. 

6/

6. Amal Alamudin : de superster

Amal-Clooney-Oscar-de-la-Renta-600x513

Nog zo’n langverwacht huwelijk. George Clooney zwichtte het afgelopen jaar dan toch blijvend voor de charmes van een vrouw en stapte met mensenrechtenadvocate Amal Alamudin in het huwelijksbootje. Dat gebeurde met veel poespas en een Oscar de la Renta creatie (de allerlaatste die wijlen de ontwerper op zjjn naam heeft staan) in Venetië.

7/

7. Scarlett Johansson : de discretie zelve

scarjo

Ook Scarlett Johanssons leven nam het voorbije jaar een nieuwe wending –twee keer. De Amerikaanse actrice werd in september moeder van een kleine Rose en gaf enkele maanden later toe ondertussen ook getrouwd te zijn. Dat deed ze net voor de geboorte van haar dochter in het grootste geheim. Foto’s van de jurk, de locatie of zelfs het minste servetje zullen we waarschijnlijk nooit te zien krijgen…

8/

8. Solange Knowles : de hipster bruid

solange-knowles-huwelijk

Zijn er grenzen aan de coolheid van Solange Knowles? Neen, zo blijkt uit haar swingende New Orleans huwelijk eind november. Een cape, fietsen, een straatfeest, een swag openingsdans en een heuse voedselallergie: dit is een huwelijksbootje dat we niet snel zullen vergeten!

Zin in een écht origineel huwelijk? Doe hier dan de nodige inspiratie op! 

9/

9 en 10: Mary-Kate en Ashley Olsen: de wedding planners

Olsens-huwelijk

Technisch gezien gaven zij niet hun eigen jawoord (hoewel Mary-Kate met een kanjer van een verlovingsring, met de groeten van Olivier Sarkozy, rondloopt), wel hielpen de zusjes dit jaar het huwelijk van een vriendin organiseren. Een taak die het creatieve duo met verve volbracht, we zijn bij deze helemaal warm gemaakt voor het huwelijk van Mary-Kate (hopelijk) volgend jaar!

Klik hier voor de foto's!