We love… de ‘Eames-look’ kinderwagen van Cybex

Gepubliceerd op 23 December 2014 door ELLE België
We love… de ‘Eames-look’ kinderwagen van Cybex

12_CYBEX_PRIAM_LUX

Het creatieve duo Charles en Ray Eames uit Californië waren pioniers op het gebied van moderne en minimalistische ontwerpen. Ter nagedachtenis van het duo stelt Cybex zijn Priam kinderwagen voor die de ‘Eames-look’ alle eer aan doet.

Halverwege de 20ste eeuw mocht de wereld genieten van de minimalistische, moderne en gestroomlijnde creaties van het Californische duo Charles en Ray Eames binnen de architectuur en designwereld. Functionaliteit stond centraal in hun werk. “Als het niet functioneel is, is het niet mooi”, zei Charles ooit.

Als eerbetoon aan het duo bracht Cypex de Priam kinderwagen op de markt. Een ontwerp uit de wereld van interieurs in een strak design, met een stevige knipoog naar de meubels van Eames.

cybex

 

De Priam kan gebruikt worden als kinderwagen met bijpassende reiswieg en als buggy met een voorwaartse of achterwaartse kijkrichting. Opvouwen gaat gemakkelijk in twee stappen en met één hand. Daarnaast kan de wagen makkelijk tot een vrijstaande positie worden opgevouwen, zodat het geen plaats verspert in de trein, thuis in de gang of op restaurant.

Verkooppunten van Cybex kan je vinden via de website.

(Stagiaire Kiënta Martens)