4-jarige ontwerpt capsulecollectie voor J.Crew

Gepubliceerd op 11 December 2014 door Laure Vandendaele
4-jarige ontwerpt capsulecollectie voor J.Crew

kleutervoorjcrew
Op creatief talent staat duidelijk geen leeftijd. Dat bewijst de 4-jarige Mayhem, de bedrijvige kleuter die net haar eerste collectie voor het Amerikaanse J.Crew ontwierp.

Mayhem bereikte op 4-jarige leeftijd al waar heel wat aspirant modeontwerpers alleen van kunnen dromen: een eigen collectie ontwerpen. De creatieve kleuter met aangeboren gevoel voor mode liet zich eerder dit jaar al opmerken met haar papieren, zelf in elkaar geknutselde versies van bekende rode loperjurken. Moeder Angie, zelf handig met papier en plaklint, deelde de resultaten van hun fashionable cremiddagen via hun populaire Instagramaccount, die ook door J.Crew werd opgemerkt.

Het Amerikaanse label zag in Mayhem het geknipte persoontje om de crewcuts-lijn voor de zomer van 2015 te ontwerpen. Niet met schaar en papier, deze keer was het the real thing voor het modepopje. Terwijl de gemiddelde kleuter een potje vingerverven als het hoogtepunt van de dag beschouwt, buigt Mayhem haar jonge hoofdje over schetsen, moodboards en  stofjes. Het cliché dat samenwerken met kinderen en dieren af te raden is, gaat in het geval van Mayhem ook al niet op, zo bevestigt Jenny Cooper, het hoofd van Crewcuts Design. 'Mayhem is een bijzonder vindingrijk kind met een creatieve persoonlijkheid met wie we makkelijk konden samenwerken. Het is heerlijk om zo iemand in ons te hebben.', aldus Cooper. Hoewel Mayhem bijzonder blij is om met J.Crew te kunnen samenwerken, blijft het meisje bovenal een typische kleuter van vier. Het antwoord op de vraag wat ze binnenkort graag onder de kerstboom vind was ze duidelijk: 'een stokpaardje'.