John Galliano showt nieuwe collectie in Londen

Gepubliceerd op 10 December 2014 door ELLE België
John Galliano showt nieuwe collectie in Londen

Edward Enninful Celebrations In The Oscar Wilde Bar, Hotel Cafe Royal

John Galliano, de kersverse creatieve directeur bij Maison Martin Margiela, stelt zijn eerste haute couture collectie voor het label voor in Londen.

Eerder dan verwacht mag John Galliano zijn eerste echte collectie bij Maison Martin Margiela voorstellen aan het grote publiek. Hoewel de voorstelling eerst gepland was tijdens de Parijse Haute Couture modeweek, mag de nieuwe creatieve directeur van het modehuis in januari al uitpakken met zijn werk.

Galliano ging in oktober aan de slag  bij Maison Martin Margiela. Nadat de ontwerper in 2011 op staande voet ontslagen werd bij Dior, verdween de ontwerper tot zijn grote comeback van de moderadar. Het Franse modehuis pikte het niet dat Galliano dronken in een Parijse bar racistische en antisemitische opmerken maakte.

Drie jaar, en een intense ontwenningskuur,  later was hij welkom bij Maison Martin Margiela, waar ze hem als een van de grootste, onbetwiste talenten aller tijden zien. De oorspronkelijke oprichter en Belg Martin Margiela ging eerder bescheiden door het leven, een groot contrast met  Galliano die gekend is om voor zijn vlotte, innovatieve en uitdagende aanpak. De verwachtingen van het modehuis (en van ons!) zijn alvast hooggespannen.

(Stagiaire Kiënta Martens)