Kerstshopping: de pop-ups van de winter

Geüpdatet op 5 April 2019 door Isabelle Vander Heyde
Kerstshopping: de pop-ups van de winter

pop-ups

Traditiegetrouw schieten de pop-ups als paddestoelen uit de grond dit eindejaar. Wie zit waar, waar koop je welk hebbeding? De leukste tijdelijke adresjes op een rijtje: 

1/

Happy Socks

unnamed

Kousen bij de vleet, prints in het dozijn bij Happy Socks. Het vrolijke Zweedse label slaat deze winter haar tenten op in de Antwerpse Stadsfeestzaal. Je vindt er alle collecties van het label: kousen, ondergoed voor mannen en vrouwen, kindersokken, de Happy Socks x Snoop Dogg collab en exclusieve Happy Socks artwork.

Open tot en met 10 januari 2015,  van maandag tot zondag.

2/

LN Knits 

ln-knits

Ook Ln Knits popt weer op. Een wollebollen festijn, een alpaccaorgie, een breiwalhalla: beschrijf deze shop zoals je wil, één ding is zeker: deze winter zullen we geen kou lijden. Je vindt er de collecties van zowel LN Beanies als LN Knits, alsook Kegels’ nieuwste boek In Mijn Nopjes en haar eerste bestseller Goedgemutst.

Adres: Nationalestraat 79, 2000 Antwerpen

3/

Swatch 

Schermafbeelding 2014-12-05 om 12.53.45

Grootse plannen voor Swatch: het horlogelabel lanceert tegelijk een nieuwe e-shop en een pop-up in de Brusselse Boterstraat. De tijdelijke shop is volledig versierd in Tetris stijl en wordt na afloop omgetoverd tot Flagship Store.

Boterstraat 42, Brussel. 

4/

The List

thelist

Ook The List is weer van de partij. Deze zomer lokte de pop-up in Knokke heel wat volk, een succesverhaal dat bij deze een winters vervolg krijgt. Het is een volledige loft, ingericht door het team van RR interior in Knokke. Je vindt er onder andere een Copperhead Gin bar en een koffiebar met barista’s van Caffènation. Ook voor kledij, boeken en kunst kan je hier terecht: er zijn regenjassen van het Scandinavische merk Rains, denim van Kings of Indigo, men etaleert er werken van kunstgalerij ART Partout, en zoveel meer.

Adres: Kloosterstraat 13 – 2000 Antwerpen Open vanaf 2 november 2014. Open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 11u. tot 18u. Tijdens de kerstvakantie alle dagen open.

5/

Spullenhulp 

rien

Het hoeft niet altijd splinternieuw, noch peperduur te zijn. Spullenhulp duikt de decowereld in en zet deze winter voor het eerst een eigen design store op poten. Van 14 november tot 23 december kan je in een volledig ingericht appartement terecht voor originele ontwerpen van Belgische makelij, gemaakt uit gerecycleerd materiaal of oude meubels.De stukken worden slechts in beperkte oplage geproduceerd en variëren van frigo’s via horloges tot keukentafels en kussens.

Adres:  Amerikaansestraat 101, 1050 Elsene

6/

Que Onda Vos

unnamed

Etnisch koopplezier bij Que Onda Vos, dat met de hand geweven sjaals, tassen, tapijten en dekens uit Guatemala verkoopt. Mooi, luxueus én fair trade: we love! Open tot 31 december.

Nieuwe Gaanderij - De Nieuwe Natie, Huidevettersstraat 38, Antwerpen

7/

FAB 

fabFashion Across Borders (FAB) zet jong ontwerptalent in de kijker -en dat zowel voor kledij, accessoires als juwelen. FAB – een samenwerking tussen het Modemuseum Hasselt, FASHIONCLASH Maastricht en Designmetropole Aachen – selecteerde voor deze editie opnieuw aanstormende designers uit de Euregio Maas-Rijn, waaronder uiteraard ook een aantal Belgische ontwerpers. Zo kan je er stukken scoren van landgenoten Tom Van Der Borght, No More Twist, Hanne De Wyngaert en Stefan Meuwissen.

Nog tot 15 januari. Adres: Kapelstraat 45, Hasselt.