Agenda: Mode kortfilm festival ASVOFF #7

Geüpdatet op 6 Januari 2015 door Britt Valkenborghs
Agenda: Mode kortfilm festival ASVOFF #7

asvoff

Na een succesvolle eerste editie, streek Diane Pernets A Shaded View on Fashion Film voor de tweede keer neer in Antwerpen. ELLE.be bezocht het mode kortfilm festival van internationaal mode-icoon Diane Pernet. Een verslag. 

De zevende editie van ASVOFF ging in première in het Centre Pompidou in Parijs, waarna het festival — dankzij de samenwerking tussen MoMu - ModeMuseum Provincie Antwerpen en de stad Antwerpen — verhuisde naar de prachtige de 17e-eeuwse barokke Sint-Augustinuskerk in het centrum van Antwerpen. Gisteren werd Elle.be volledig ondergedompeld in de wereld van fashion film. Op ons programma stond een geweldige selectie kortfilms van onder andere Brando De Sica, Ellen von Unwerth, Bruce Weber, Fred Lebain, Adan Jodorowsky, David Lachapelle en Monica Menez.

beautybrothers
Beauty Brothers - Bruce Weber

1/

Bovendien werd er tijdens het ASVOFF-festival ook veel aandacht besteed aan talent van eigen bodem. De werken van onder andere Frederik Heyman, Michaël Smits, Leonardo Van Dijl en een selectie 'Inspirations' films van Dries Van Noten — die deze editie ook jury-voorzitter van het ASVOFF festival is — kregen ook een plaatsje op het festival.

Ellen Von Unwerth - Chantal Thomass
Ellen Von Unwerth - Chantal Thomass

Al is het genre modefilm nog relatief nieuw, Pernets selectie bewijst dat er al héél wat uitstekende fashion films gemaakt werden. Dé hoogtepunten van onze avond? Beauty Brothers (1987), een vijfdelige reeks kortfilms door topfotograaf Bruce Weber, David Lachapelles Evening in Space en de twee kortfilms Chantal Thomass en Chrystals and Postman are a Girl's Best Friend van Ellen von Unwerth staan hoog op ons "dringend te herbekijken" lijstje. De afsluiter, een optreden van Oscar And The Wolf, was gewoonweg adembenemend en in het unieke decor.