Fashion news: wat je vandaag moet weten

Geüpdatet op 5 April 2019 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion news

De paus chillt in Jog Jeans (!), Anna Wintour debuteert John Galliano voor Maison Martin Margiela en Scarlett Johansson is getrouwd! 

Grote comeback in modeland: Anna Wintour droeg gisteren op de British Fashion Awards als allereerste een creatie van John Galliano voor Maison Martin Margiela. De Vogue hoofdredactrice zet de voormalige outcast daarmee definitief terug op de kaart. De look in kwestie bestond uit een  Haute Couture jurk en cape, versierd met tulpen en elementen uit de Vlaamse schilderkunst -zo dicteert het bijhorende persbericht van MMM. En zo spelen wij een kleine rol in de wederopstanding van een modegenie!

Nog een opmerkelijk modemoment: Diesel baas Renzo Rosso was onlangs te gast in het Vaticaan en besloot de paus te verrassen met… een witte jeans -meer bepaald een op maat gemaakte, comfy Jog Jeans. Het model wordt doorgaans door hipsters en uitbundige dansers gedragen, voortaan houdt het ook het beenwerk van een kerkvader warm. Van een prachtig voorbeeld product placement gesproken…

Leuk nieuws voor Scarlett Johansson: de actrice is getrouwd! Dat is eigenlijk al een dikke maand zo, maar de ster en haar man, de Franse journalist Romain Dauriac, besloten het nieuws nog even voor zich te houden. De twee stapten snel na de geboorte van hun dochtertje Rose in het huwelijksbootje en vierden dat tijdens een intieme ceremonie op een boerderij in het Amerikaanse Montana. Foto’s van de jurk krijgen we waarschijnlijk nooit te zien…

Er is een stukje modegeschiedenis terecht: de Highland-Rape collectie, die in 1995 Alexander McQueens ster maakte in modeland. De lijn Schotse looks werd tijdens een controversieel defilé geshowd door „verkrachte” modellen en dat zorgde voor ophef. Naderhand bracht McQueen de collectie vreemd genoeg niet op de markt, maar schonk hij het aan een bevriende artiest, Trixie Bellair. Wegens financiële problemen werd het echter door het gerecht in beslag genomen, een beslissing die bijna twee decennia later wordt herzien. Bij deze ligt de collectie eindelijk bij Bellair, die twee stukken besloot te veilen. De jacht op de iconische stukken is geopend!

H&M maakt de finalisten van haar Design Award bekend. Acht jonge talenten mogen straks hun collectie presenteren aan een jury waarin onder andere Marc Jacobs designer Luella Bartley, streetstyle fotograaf Tommy Ton en Lily Allen zetelen. De winnaar mag later een capsulecollectie met de Zweedse keten uitbrengen. Kanshebbers zijn: Magdalena Brozda (Polen), Andreas Eklöf (Zweden), Graham Fan (Canada), Andrea Jiapei Li (China), James Kelly (Verenigd Koninkrijk), Leonard Kocic (Servië), Ximon Lee (Hong Kong) en Fiona O’Neill (Ierland).