Heerlijk winters: 5 gezonde redenen om meer kaneel te eten

Gepubliceerd op 29 November 2014 door Britt Valkenborghs
Heerlijk winters: 5 gezonde redenen om meer kaneel te eten

kaneelKaneel, een veelgebruikt specerij in appeltaarten en chocolademelk, maar eigenlijk zouden we beter nóg meer van dit lekkers eten. Kaneel heeft immers veel positieve gevolgen voor onze gezondheid.

1. Goed voor het geheugen
Het is bewezen dat kaneel de cognitieve hersenfuncties zouden verbeteren. Daarnaast zorgen de vele goede stoffen in het kruid voor een verbetering van je geheugen, focus en aandacht. Tijdens de examens wordt kaneel dus je beste vriend.

2. Goed voor je hart
Uit een studie van de Penn State University blijkt dat specerijen als kaneel en kurkuma de negatieve effecten van een vettige maaltijd helpen verminderen. Vettige gerechten mijd je beter sowieso, maar toch is het handig om te weten wat voor positieve effecten kaneel op je lichaam kan hebben.

3. Goed voor de lijn
In combinatie met een gezond dieet en voldoende beweging helpt kaneel je ook om gewicht te verliezen. Kaneel zorgt er onder andere voor dat je metabolisme verhoogt. Een essentieel element om gewicht kwijt te raken.

4. Voorkomt kanker
Kaneel zou de groei en het verspreiden van kankercellen tegenhouden. Het is natuurlijk niet zo dat als je genoeg kaneel eet, een eventueel aanwezige kanker zal verdwijnen. Maar in een antikanker-dieet kan kaneel een hele goede aanvulling zijn.

5. Goed voor de huid
Wie had gedacht dat kaneel je ook mooier kan maken? Dagelijks een thee met honing en kaneelpoeder zou een remmend effect hebben op het verouderen van je huid. Het houdt je huid elastisch en remt het verouderingsproces.