Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 27 November 2014 door Natalia Tjurina
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashionnews

Mulberry duidt een nieuwe hoofdontwerper aan, Kanye West geeft er de brui aan en Gigi Hadid en Kendall Jenner behoren officieel tot 's werelds beste modellen. 

Gigi Hadid en Kendall Jenner mogen zich vanaf nu tot 's werelds beste modellen rekenen. Zoals je ongetwijfeld al weet hebben de BFF's allebei een schitterend jaar achter de rug: Gigi verscheen nog maar net in de beroemde Pirelli kalender en Kendall sleepte onlangs een contract met Estée Lauder in de wacht. Reden genoeg voor Models.com om de meisjes een plekje in de Model Top 50 toe te kennen. Ook de Belgische Ine Neefs wist indruk te maken door in twee opeenvolgende campagnes voor Valentino te verschijnen en verzilverde zo een plek in de 'lijst der lijsten'. Bekijk de volledige top 50 hier.

Na een lange zoektocht is Mulberry er eindelijk uit: Johnny Coca wordt de nieuwe creative director. Coca stond voorheen aan het hoofd van lederwaren, accessoires, schoenen en juwelen bij Céline en werkte ook al voor Bally en Louis Vuitton - een waardevol palmares dat de ontwerper ongetwijfeld ten goede zal komen bij zijn nieuwe werkgever. Met Coca heeft het Britse merk dan eindelijk een opvolger gevonden voor Emma Hill, die ruim een jaar geleden na onenigheid tussen het creatieve en operationele team abrupt opstapte. We staan te popelen om te zien welke koers Mulberry de komende seizoenen zal nemen.

Kanye West heeft er genoeg van. Met muziek maken, voor de duidelijkheid. De rapper wil niets liever dan een punt achter zijn muziekcarrière zetten en alles op alles zetten voor een carrière als modeontwerper. Zo zou hij niet kunnen wachten om naar Parijs te verhuizen om daar zijn plek in de modewereld (verder) te veroveren. Al kan het ook goed zijn dat hij gewoon zo ver mogelijk van de Kardashian clan wil blijven. Volgens geruchten zou hij het helemaal gehad hebben met alle heisa en vindt hij de K-familie een stelletje ijdele en egoïstische aanstellers. Iets van de pot en de ketel...

Melissa McCarthy maakte de afgelopen jaren naam en faam als actrice en stand-up comedian, maar nu mag ze dan eindelijk haar échte roeping volgen: kleding ontwerpen. Een aantal weken geleden veroorzaakte ze nog flink wat ophef door bekend te maken dat geen enkele designer voor haar wil ontwerpen omdat ze 'te dik' is. 'Wat je zelf doet, doe je beter' moet ze gedacht hebben en binnenkort lanceert ze een eigen kledinglijn! Dit doet McCarthy in samenwerking met het Amerikaanse Sunrise Brands, dat je wellicht kent van merken als Superdry en Seven7. Verwacht je aan een casual kledinglijn voor vrouwen van alle maten - van petite tot plus size.

Natalia Tjurina