Je partner is misschien niet zo knap als je denkt

Geüpdatet op 23 November 2014 door Britt Valkenborghs
Je partner is misschien niet zo knap als je denkt

partner

Heb jij je partner ontmoet terwijl je de pil al nam? Dan zou het best wel eens kunnen dat je hem minder aantrekkelijk vindt zodra je met de pil stopt. Maar don't shoot the messenger! Het werd namelijk bewezen door een studie van de Proceedings of the National Academy of Science. 

Wetenschapers ontdekten in dit onderzoek dat vrouwen die de pil namen toen ze hun echtgenoot ontmoetten, hem anders bekijken wanneer ze uiteindelijk stoppen met die pil. Vooral bij mannen die niet voldoen aan de klassieke normen van aantrekkelijkheid , waren de vrouwen minder tevreden over hun relatie wanneer ze stopten met de pil. Maar ook het omgekeerde is waar. Mannen die als aantrekkelijk beschouwd worden, hadden dan weer het omgekeerde effect op de vrouwen. Bij hen nam de tevredenheid over de relatie net toe na het stoppen met de pil.

De studie volgde 48 koppels gedurende vier jaar huwelijk, en nog een 70 koppels gedurende een jaar. Ze kregen vragen voorgeschoteld over hun anticonceptie en hun tevredenheid in hun huwelijk, zowel emotioneel als seksueel. Daarnaast werd met een enquête ook onderzocht of de mannen aantrekkelijk geacht werden of niet.

Toch is dit géén reden om plots te stoppen met de pil. De onderzoekers benadrukken namelijk dat er meerdere hormonale factoren meespelen. Bovendien zijn er voor veel vrouwen andere prioriteiten en voordelen aan de pil verbonden, zoals het verminderen van buikkrampen en natuurlijk de belangrijkste van allemaal: geen ongewenste zwangerschappen.

bron: www.time.com