Plus-size model Candice Huffine in Pirelli kalender

Gepubliceerd op 22 November 2014 door Christin Ho
Plus-size model Candice Huffine in Pirelli kalender

pirelli

Realistische schoonheidsidealen promoten? Pirelli pakte het dit jaar 'volslanker' aan. Voor het eerst mag een plus size model haar rondingen tonen in de jaarlijkse kalender van het Italiaanse bandenmerk.

Afgelopen week werden de twaalf modellen van de jaarlijkse Pirelli kalender voorgesteld in Milaan. Alle ogen waren gericht op de foto van het Amerikaanse plus size topmodel Candice Huffine. De fetish shoot werd verzorgd door Carine Roitfeld en fotograaf Steven Meisel.

De 30-jarige Candice is geen onbekende in de modewereld. Ze prijkte al op de cover van Vogue Italia en S Moda en kreeg uitgebreid aandacht in V magazine. Daarnaast was ze ook het gezicht van Nordstrom. En nu is ze te bewonderen als Pirellei vrouw, een vrouw die trots is op haar vollere lichaamsdelen.

Ook de elf andere modellen zijn trots dat ze in de eerste plaats als vrouw en niet als model werden behandeld voor de shoot: Adriana Lima, Natalia Vodianova, Joan Smalls, Candice Huffine, Carolyn Murphy, Anna Ewers, Cameron Russell, Sasha Luss, Karen Elson, Isabeli Fontana, Gigi Hadid en Raquel Zimmerman.

Ze hebben een verschillende leeftijd, nationaliteit, levensstijl en vooral lichaamsbouw.

LEES OOK: Getuigenis: Mijn job als plus size model
LEES OOK: 12 x plus-size it-girls
LEES OOK: Recap: de naakte waarheid van de week