How to: make-up voor de foto

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
How to: make-up voor de foto

a15

Vergeet mislukte selfies, klasfoto’s, kerstkiekjes en mugshots (je weet maar nooit…). Wij gaven je eerder een hoop tips om beter te poseren, vandaag zoomen we in op de beste make-up  voor een geslaagde portretfoto.

Het is immers algemeen geweten dat neutrale make-up niet noodzakelijk de beste look is voor een foto. Houd deze regels in het achterhoofd en het komt allemaal wèl goed…:

1/

1. Kies goed je foundation

De perfecte foundation heeft exact dezelfde kleur als je natuurlijke teint. Indien niet, mag je je aan weinig flatterende markeringen rond hals en oren verwachten –de camera is onverbiddelijk…

Een truc om de juiste kleur te kiezen: test de foundation uit op je pols of hals in plaats van je hand. Handen worden het vaakst aan de zon blootgesteld en zijn meestal dus een tint donkerder dan je natuurlijke teint.

2. Ga voor poeder met mat effect

Poeder mag dan weer wèl een tint of twee donkerder dan je huidskleur –het moet je immers een gezonde blos opleveren.  Let wel dat je mat poeder neemt, niemand wil glimmen al seen discobal op de foto… Uitzondering: poeders met kleine glitters, als highlighter op strategische plekken (zoals je jukbeenderen) aan te brengen.

2/

3. Breng het poeder juist aan

Je wil koste wat kost het effect van een masker vermijden: ga dus met lichte (!) hand over je wangen en T-zone (voorhoofd, neus en kin). Vergeet ook je hals en eventueel décolleté niet, kwestie van de overgang tussen je gezicht en lichaam zachter te maken.

4. Effen je teint

Foto’s vragen om het zogenaamde Photoshop effect, oftewel: een zo effen mogelijke huid. Hoe meer onregelmatigheden op je huid, hoe hoger de grad van dekking van je fond de teint en poeder.

5. Test

Deins niet terug voor een onvervalste shoot nog vòòr je echte shoot van start gaat. Neem enkele foto’s en oordeel zelf: is de dekking voldoende hoog? Zijn je ogen te zwaar aangezet? Ligt het poeder op de juiste plaats?