Beautylook onder de loep: Effie Trinket

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
Beautylook onder de loep: Effie Trinket

Hungergames.jpg

Vanavond gaat de The Hunger Games: Mockingjay - Part 1' in première. Het derde luik van de populaire filmreeks belooft rauwer en donkerder dan de eerste twee delen te worden. Of Effie Trinket, het kleurrijkste personage uit de filmgeschiedenis, haar pimpelpaarse pluimen verliest, ziet u vanaf vanavond in de filmzaal. Voor het zover is, blikken we terug op de Mevrouw Trickets meest opvallende looks.

1/

Pinspiration

In het oog springende valse wimpers, oogschaduw in alle kleuren van de regenboog en kunstwerkjes van lippen. Een palet van oneindig veel mogelijkheden.

2/

Tutorial

Creëer zelf een Effie Trinket look met deze make-uptips.

image-12

Stap 1: Mix wit pigment met een lichte foundation voor een extra bleke huid. Breng aan op het gezicht, oren en nek. Fixeer met een transparant poeder.

image

Stap 2: Breng een felroze blush in opwaartse bewegingen aan van je wangen tot onder je ogen. De blush zal later vermengd worden met de kleur van de oogschaduw om het excentrieke effect te versterken.

image-1

Stap 3: Gebruik klassiek roze voor boven de ogen, vervaag de kleur naar boven toe.

image-2

Stap 4: Gebruik een neonroze  tint voor het volledige ooglid. Breng de kleur van onder de wenkbrauwen aan tot in je kleinste ooghoek. Blend de kleur samen met de blush op de wangen.

image-3

Stap 5: Controleer goed of de kleuren goed gemengd zijn tot aan de wenkbrauwen en er nergens nog witte vlekken doorschijnen.

image-4

Stap 6: Breng de roze oogschaduw in een zacht lijntje aan onder de ogen, zorg ervoor dat de kleur tot aan het binnenste tot buitenste hoekje van je oog komt.

image-5

Stap 7: Gebruik een zacht penseel om de pruimkleurige oogschaduw in het buitenste hoekje van het oog aan te brengen. Vervaag naar het midden van het oof. Zorg ervoor dat het paars en het roze mooi in elkaar overlopen en er geen duidelijke lijnen zichtbaar zijn.

image-6

Stap 8: Herhaal stap zes, maar deze keer met paarse oogschaduw.

image-7

Stap 9: Maak met een zwarte eyeliner een dun lijntje dat de contouren van het oog volgt. Trek de lijn zo dicht mogelijk bij de wimperrand.

image-8

Stap 10: Breng de valse wimpers aan. Hoe gekker de wimpers, hoe beter!

image-9

Stap 11: Laat de valse wimperlijm drogen en teken nadien een nieuw eyelinerlijntje.  Zo komen de valse wimpers natuurlijker over.

image-10

Stap 12: Werk de look af met knalroze lippenstift.

image-12

3/

 

Bron tutorial: Refinery29.com

(Stagiaire Laura Németh)