We love: de juwelen van Katrine Kristensen

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Natalia Tjurina
We love: de juwelen van Katrine Kristensen

KKfront

De Deense juwelenontwerpster Katrine Kristensen speelt met abstracte vormen en denkt ver buiten de conventionele grenzen. Het resultaat is ontwapenend mooi. 

Liefde op het eerste gezicht... het bestaat wel degelijk. Of durf je ons te beweren dat je niet in zwijmel valt bij een eerste blik op de juwelen van Katrine Kristensen? Leugens!

KK7
ARROW PLANET AMAZONITE
KK3
SMALL EGYPT GOLD
KK6
DAYLIGHT SILVER WITH MALAKIT
KK10
SMALL EYE GOLD WITH DIAMONDS
KK5
SUNRAY SILVER

De stijl van de ontwerper is erg herkenbaar: minimalistisch en mysterieus. Kristensen experimenteert met abstracte vormen en geeft haar juwelen een extra dimensie door een speels element toe te voegen. Zo maakt ze bijvoorbeeld oorringen met 'dubbele niveaus'. Què? Je moet het zien om te begrijpen:

KK1
CHAINSAW SILVER
KK2
LARGE DROP SILVER

De Deense studeerde aan de Royal College of Art in Londen alvorens zich terug in haar thuishaven in Kopenhagen te vestigen en haar eigen label op te richten in 2013. Hoewel ze nog niet lang aan de slag is, heeft Kristensen al verkooppunten kunnen scoren in de hipste boetieks, van 10 Corso Como in Milaan tot OAK NY in New York. Haar juwelen verschenen ook al in diverse modebladen, waaronder deze maand op de cover van ons UK zusje - te spotten aan het lieftallige oor van actrice Emma Watson:

KKfb

KK4
SIDE BY SIDE

Ons land heeft nog geen verkooppunt voor het label, al zal dat ongetwijfeld niet lang meer duren. In afwachting daarvan kan je alvast - gelukkig maar - online shoppen. De prijzen zullen je aangenaam verrassen, oorringen heb je al vanaf om en bij de 35 euro (omgerekend uit DKK).

Natalia Tjurina