Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 17 November 2014 door Natalia Tjurina
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashionnews17

Kendall Jenner scoort haar eerste solojob voor Vogue, Stella McCartney ontvangt de 'Women's Leadership Award' en New York Fashion Week gaat op zoek naar een nieuwe sponsor. 

Stella McCartney wordt weer maar eens geprezen voor haar werk als designer. Sinds de lancering van haar eponieme label in 2001 verzamelde Stella McCartney al diverse awards en werd ze vorig jaar zelfs door de Queen geridderd tot 'Officier in de Orde van het Britse Rijk' voor haar bijdrage aan de mode. Vorige week mocht de ontwerpster in New York de 'Women's Leadership Award' van het Lincoln Center Corporate Fund in ontvangst nemen voor haar inspirerende werk. De Britse werd in de watten gelegd tijdens 'An Evening Honoring Stella McCartney' en kreeg een avond lang lofzangen van bekende vrienden. Drew Barrymore noemde McCartney zelfs 'een soort royalty'. All hail Queen McCartney!

© Patrick Demarchelier
© Patrick Demarchelier

Kendall Jenner is officieel groentje af. Nadat de tiener afgelopen weekend bekendmaakte dat ze het nieuwe gezicht van Estée Lauder wordt, kan ze nu met minstens evenveel trots meedelen dat ze haar eerste solo editorial voor de Amerikaanse Vogue ingeblikt heeft. De socialite mocht daarvoor samenwerken met de legendarische Patrick Demarchelier en krijgt maar liefst 13 pagina's in het decembernummer van het blad. Hiermee zet Kendall alweer een belangrijke stap in haar modellencarrière! Check alle beelden van de shoot op de website van Vogue US.

© Saint Laurent
© Saint Laurent

Bekende kids blijven hun opmars doen in de modewereld. Jack Kilmer - zoon van acteur en nineties hunk Val Kilmer - schittert als gezicht van de Permanent-mannencollectie van Saint Laurent. Blijkbaar heeft Hedi Slimane een serieuze boon voor de jongen, want Jack mocht eerder al tijdens de modeweken de catwalk op voor het modehuis. Nog maar eens het bewijs dat een portie goede genen niet te onderschatten valt!

Ziet New York Fashion Week er binnenkort helemaal anders uit? Volgens geruchten vindt de organisatie het hoog tijd voor een frisser en innovatiever imago. New York Fashion Week zou namelijk te toegankelijk zijn, waardoor modeliefhebbers de modeweek vaak links laten liggen voor Londen of Parijs. Nu zouden ze dus op zoek zijn naar een nieuwe hoofdsponsor om hen te begeleiden in hun queeste naar innovatie, wat meteen ook het einde zou betekenen van 'Mercedes-Benz Fashion Week New York', want bij een nieuwe hoofdsponsor hoort ook een nieuwe naam. Benieuwd hoe dit zal evolueren...

Natalia Tjurina