5 voordelen van een gebroken hart

Gepubliceerd op 14 November 2014 door Britt Valkenborghs
5 voordelen van een gebroken hart

gebroken

Wanneer je een gebroken hart hebt, lijkt het wel alsof echt alles tegenslaat. Maar eigenlijk zijn er ook wel voordelen aan verbonden. Voordelen aan een gebroken hart? Zijn we nu helemaal gek geworden? Nee hoor, lees maar: 

1. Je ziet wie echt van je houdt
Vaak raken we zo verstikt in een relatie, waardoor we andere waardevolle mensen in ons leven vergeten. Maar na een break-up vinden deze mensen hun weg weer terug. Al is het maar om je in het midden van de nacht een potje Ben&Jerry's te brengen.

2. Nieuwe ervaringen
Telkens er iemand uit ons leven verdwijnt, of iemand nieuw verschijnt brengt dat heel wat nieuwe ervaringen met zich mee. Van nieuwe mensen ontmoeten tot nieuwe hobby's uitproberen, je herontdekt jezelf.

3. Leren alleen zijn
Na een lange relatie weer alleen zijn... het voelt een beetje als afkicken. Toch is het erg belangrijk om dit te kunnen, je volgende relaties kunnen alleen maar voordeel halen uit je onafhankelijkheid.

4. Je weet wat je niet wil
Een relatiebreuk is de perfecte moment om even na te denken over wat je wel en niet wil in een relatie. Misschien leek je partner wel perfect in die tijd, maar achteraf bekeken waren er bijvoorbeeld toch dingen die je ongelukkig maakten.

5. Openstaan voor iemand nieuw
Uiteraard is er iets misgelopen in je vorige relatie. Hoewel het in het begin moeilijk is om in te zien, zal dit gebroken hart ervoor zorgen dat je in de toekomst wel voor de juiste persoon zal kiezen.