In beeld: 5 romantische dates in films

Gepubliceerd op 8 November 2014 door Britt Valkenborghs
In beeld: 5 romantische dates in films
dates
Joseph Gordon-Levitt en Zooey Deschanel in 500 Days of Summer

In de mood voor wat romantiek op je scherm? Van samen paintballen tot een bezoek aan Ikea, deze originele dates uit films brengen je ongetwijfeld op ideeën.

500 Days of Summer (2009)

 date

De super romantische, grappige en originele Ikea-date van Tom en Summer uit 500 Days of Summer verpest je date-verwachtingen vast voor altijd. De mooiste quote: “I don't know how to tell you this, but... there's a Chinese family in our bathroom.”

Ach Tom, trouw met ons.

Midnight in Paris (2011)

 date

Een romantische avondwandeling in Parijs valt moeilijk te overtreffen, dat weet Woody Allen als de beste.

Crazy Stupid Love (2011)

date

De eerste date van Hannah en Jacob is misschien lichtjes awkward, maar vooral jaloersmakend. Waar de geïmproviseerde Dirty Dancing lift ons al genoeg in zwijm deed vallen, deed de regisseur er een schepje bovenop en laat hij de prille geliefden een magisch romantische nacht beleven bij Jacob thuis.

10 Things I Hate About You (1999) 

 date

De paintball scene kan niet ontbreken in dit lijstje. Ik noteer alvast: een paintballgeweer + een gezonde dosis humor = de perfecte ingrediënten voor een geslaagde date.

Breakfast at Tiffany’s (1961)

 date

We zouden niemand aanraden om samen te gaan stelen op een eerste date, maar voor de één of andere reden maken Audrey Hepburn en George Peppard het idee wel erg aantrekkelijk.