UP STORE: de gloednieuwe pop-up store van Spullenhulp

Gepubliceerd op 6 November 2014 door ELLE België
UP STORE: de gloednieuwe pop-up store van Spullenhulp

UpStore

Upcycling is tegenwoordig hot and happening, en wordt bestempeld als één van de weinige goede dingen die voortgevloeid zijn uit de huidige economische crisis. Heel wat merken spelen in op deze trend, maar nu komt er ook inspiratie uit een meer onverwachte hoek. Spullenhulp lanceert UP STORE, een pop-upwinkel volledig toegewijd aan dit concept.

De winkel bevindt zich in een appartement van Spullenhulp zelf, in het hartje van de Quartier du Châtelain. De voorbije weken deed het appartement reeds dienst als thuishaven voor kwalitatief hoogstaand en apart meubilair, dat actief deel uitmaakt van de winkelruimte. Je vindt er dus amper kledingrekken: zelf zoeken naar kledingstukken in ladekasten is de boodschap.

Voor de realisatie van de collectie van de UP STORE werkte Spullenhulp samen met Belgische ontwerpers. Zij kregen de opdracht om in ieder ontwerp minstens één herbruikbaar onderdeel te integreren, zonder daarmee in te boeten op de kwaliteit en de afwerking. Zo speelt Spullenhulp naast upcycling ook in op die andere modetrend: personalisatie. Modebewust ben je tegenwoordig al door je eigen unieke zelf te zijn. Al kan een bezoekje aan de UP STORE natuurlijk nooit kwaad. Met elke aankoop draag je namelijk een steentje bij aan het re-integrerings- en huisvestingprogramma van Spullenhulp zelf. Sociaal-verantwoorde mode, mooi toch?

Praktische info:

De UP STORE huisvest zich in de Amerikaansestraat 101, 1050 Elsene. Vanaf vrijdag 14 november tot dinsdag 23 december 2014. Geopend van maandag tot en met zaterdag, vanaf 10u30 tot 18u00. https://www.facebook.com/upstorelespetitsriens

(bron afbeeldingen: https://www.facebook.com/upstorelespetitsriens)
(stagiaire Lien De Vriendt)