5 manieren om een lange treinrit op te leuken

Gepubliceerd op 5 November 2014 door ELLE België
5 manieren om een lange treinrit op te leuken

nationaletreinstaking

Morgen nemen tienduizenden manifestanten deel aan de nationale betoging in Brussel . En hoewel we misschien geen extra hinder zullen ondervinden, bereiden we ons maar beter voor op het ergste. Enkele tips om de (extra) uren op de bus of trein te doden.

1.  Praat met die leuke jongen van het bankje verderop.
Ja, het is en blijft altijd eng om die eerste stap te zetten. Maar doe het gewoon! Geloof me vrij als ik zeg dat hij liever met jou praat dan twee uur doelloos voor zich uit zit te staren. Valt de kennismaking achteraf toch tegen? Hou dan gewoon je achternaam voor jezelf. Geen been aan gebroken.

2. Word je eigen street-style spotter.
De stad loopt vol met goed geklede mensen. Gebruik je extra wachttijd als het moment om outfit-inspiratie op te doen. Maar let wel: kijken mag, aankomen niet.

3.  Bel die ene vriendin op.
Je hebt altijd wel vrienden of vriendinnen die je even uit het oog verliest. Geen vuiltje aan de lucht, op sommige momenten heb je gewoon druk en geen tijd om elk telefoontje te beantwoorden. Maar nu je toch vijf minuutjes hebt, kan het geen kwaad even te bellen toch? Sowieso dat je twee dagen later samen gezellig aan het bijpraten bent in een cafeetje.

4. Luister conversaties af.
Oké, het is niet zo heel erg beleefd maar zo’n grote schending van de privacy is het nu ook weer niet. We doen het stiekem allemaal wel eens, niet? Met de nodige discretie, zal het je nog verbazen waar mensen het soms allemaal over hebben.

5.  Luister eens naar een volledig album van een artiest.
Weet je die artiest of band waarvan dat ene liedje maar door je hoofd blijft spelen maar je verder niets van zijn of haar muziek kent? Zet het volledige album eens op je mp3-speler of smartphone en neem de tijd om de andere liedjes te leren kennen. Misschien vind je wel een nieuwe muziekliefde.

Bovenal raden we  je aan het novembernummer van ELLE België in huis te halen. De luxe om een magazine van cover tot laatste pagina volledig te lezen, heb je nu eenmaal niet elke dag. Vergeet zeker niet de nieuwe ELLE op een originele of grappige manier in de supermarkt te fotograferen. Post de foto met de hashtag #ELLEindesupermarkt op Instagram, tag @ellebelgie en maak kans op een beautypakket ter waarde van 300 euro. Klik hier voor alle info.