5 tips om gezonder te leven

Gepubliceerd op 4 november 2014 door ELLE België
5 tips om gezonder te leven

[caption id="attachment_55994" align="aligncenter" width="620"]chiazaad Chiazaadpudding[/caption]

Gezonder leven. Het is niet onmogelijk met deze 5 handige tips.
 
1.       Drink thee.
Thee zit vol antioxidanten en werkt ontgiftend. Elk soort kruid heeft ook zijn specifieke werking. Zo helpt muntthee bijvoorbeeld bij kwaaltjes als misselijkheid en hoofdpijn en stimuleert het
de spijsvertering. (Een kleine tip hierbij: gebruik gedroogde muntblaadjes om je thee te zetten, deze geven meer stoffen vrij dan verse blaadjes.)
2.       Eet zaden.
Hoewel de hype van de zogenaamde superfoods al even is gaan liggen, hoef je ze niet te vergeten. Ze behouden namelijk hun werking. Zo is er chiazaad: ideaal voor beginners want ze hebben geen smaak en zijn zeer gezond.  Gewoon even laten weken in water en toevoegen aan je muesli, yoghurt of fruitsla. Zo heb je zonder dat je het merkt een extra dosis vezels en omega 3-vetzuren binnen.

3.       Laat je ogen rusten.
Als je even de tijd vindt, kan je je ogen een boost geven zonder je bureau te verlaten. Gewoon heel even je handpalmen warm wrijven, de ogen sluiten, de warme handen een tiental seconden op je oogleden plaatsen en dan je ogen weer zachtjes openen, om daarna je handpalmen rustig te laten zakken. Ideaal om vermoeide ogen te regenereren na lang op je computerscherm te staren.

4.      Geen televisie net voor bedtijd
Laat je gsm links liggen een half uurtje voor je gaat slapen. Hetzelfde geldt voor de televisie en je laptop. Het blauwe licht van al deze schermen werkt als een stimulans voor de ogen waardoor je moeilijker de slaap vat. Ontspan en lees een boek in de plaats. Even wegdromen met een boek helpt bovendien ook voor je mentale rust.

5.       Doe aan yoga
En gun je lichaam zo een momentje rust. Je hoeft helemaal niet buitenshuis te gaan voor een les. Je vindt goede lesvideo’s zo op Youtube. Het kanaal van Tara Stiles is een aanrader, met een aantal lessen speciaal voor beginners.

(Stagiaire Lien De Vriendt)