16-jarige Viktor Van Pelt verovert modewereld

Geüpdatet op 31 Oktober 2014 door Natalia Tjurina
16-jarige Viktor Van Pelt verovert modewereld

viktorvanpelt

Betoverende koperen lokken, diepgroene ogen waar je haast in verdrinkt en een ongewone naam... De Vlaamse Viktor Van Pelt heeft alles in huis om het te maken aan de top.

En dat ze al goed op weg is! De 16-jarige Viktor zit amper een jaar in het vak, maar haar naam hangt nu al aan ieders lippen. De Woord en Drama studente zette haar eerste stappen op de catwalk tijdens de eindejaarsshow van de Antwerpse modeacademie toen ze amper 15 was. Een verschijning die kennelijk niet onopgemerkt bleef, want niet veel later werd ze geboekt voor diverse défilés van onder andere Missoni, Jean Paul Gaultier en Véronique Leroy.

Guy Laroche
Guy Laroche
Alexis Mabille
Alexis Mabille
Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier
Missoni
Missoni

Als kers op de taart kreeg het model vorig seizoen een rol in de SS14 campagne van Prada. De rijzende ster is dus goed op weg om in de voetsporen te treden van haar Belgische collega-topmodellen Daphne Velghe, Lisa Verberght, Yumi Lambert en Leila Ndabirabe.

viktor prada
Prada / Steven Meisel
viktor
Prada / Steven Meisel

Met haar opvallende looks wist Viktor ook ons team te charmeren en binnenkort prijkt het model op de cover van het decembernummer van ELLE. Reden te meer dus om ELLE in huis te halen! Klik hier voor een sneak preview van de shoot. Kan jij raden wat het thema is?  

Natalia Tjurina