5 desserts voor Halloween

Geüpdatet op 18 October 2017 door ELLE België
5 desserts voor Halloween

hapjes

Wij vieren Halloween met geheimzinnige cocktails en griezelige hapjes, maar griezelig en smakelijk gaan zelden samen. Laat je daarom inspireren door deze 5 voorbeelden.

1. Bloederige koekjes1

Ingrediënten:
- 1 kop ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 1 kop banketbakkerssuiker
- 1 groot ei
- 2 1/2 tl vanille extract
- 1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden
- zeste van een halve citroen
- 2 1/2 koppen bloem
- 1 tl zout

- Wit suikerglazuur
- Rode voedingskleurstof

Instructies:

Voor de koekjes:
- Smelt de boter en de suiker op een middelmatig vuur, voor 1-2 minuten.
- Meng het ei, vanille extract, vanillezaadjes en de citroenzeste.
Voeg daarbij de bloem en het zout.
- Rol het deeg in een bal en rol het in een plastiekfolie. Laat 1-2 uur rusten in de ijskast.

- Verwarm de oven op 190°C.
- Leg bakpapier op de bakplaat.
- Rol het deeg uit op een werkblad bestrooid met bloem.
- Snij het deeg in vormpjes en leg ze op de bakplaat.
- Bak 8-10 minuten en laat afkoelen.

Voor de decoratie:

- Nu bedek je de bovenkant van de koekjes volledig met wit suikerglazuur.
- Laat dit een nacht drogen.
- De rest van het suikerglazuur kleur je donkerrood. Verdun indien nodig.
- Leg de koekjes op een bakpapier en bespat ze met behulp van een schone verfborstel of een vork. Laat drogen.
www.annies-eats.com

1/

2. Giftige appels2

Ingrediënten:

- 2 koppen kristalsuiker
- 3/4 kop water
- 1/2 kop glucosesiroop
- Enkele druppels zwarte voedingskleurstof
- 6 Granny Smith appels

Instructies:

- Vet een stuk bakpapier in en plaats het op een bakplaat.
- Steek stokjes in de appels en zet opzij.
- In een pot, meng je de suiker, het water, de siroop en de kleurstof.
Verwarm op een middelmatig vuur, tot de suiker volledig opgelost is. Roer regelmatig.
- Als de suiker is opgelost, verhoog je het vuur en maak de zijkanten van de pot schoon met een patisserieborstel in water gedept.
Dit doe is om kristalvorming te voorkomen.
- Laat de karamel koken tot 150°C.
- Dompel de appels in het hete mengsel en laat ze ongeveer een uur afkoelen op het bakpapier.
simply-delicious-food.com

2/

3. Watermeloen hersenen3

Ingrediënten:
- Watermeloen

Instructies:

- Snij de watermeloen in 2 gelijke helften.
- Begin vervolgens met de hersenen uit te kerven.

minimocha.blogspot.com.au

3/

4. Grafzerkpotjes55a8aea0f19741a8b3dc7f4f45774eb7

Ingrediënten:
Voor de chocoladepot:

- 200 ml room
- 130 gram donkere chocolade
- 70 gram melkchocolade
- 2 eetlepels glucosesiroop
- 2 eidooiers
- 20 gram boter
- 100 gram Griekse yoghurt
- 50 gram Oreo koekjes voor decoratie

Voor de koekjes:

- 180 gram ongezouten boter, gesmolten
- 112 gram basterdsuiker
- 1 groot ei, geklopt
- enkele druppels vanille extract
- 200 gram bloem
- 1/2 eetlepel bakpoeder
- 50 gram Oreo koekjes
- 100 gram gesmolten chocolade, voor decoratie

Instructies:
Voor de chocoladepot:
- Verwarm de room op een zacht vuur.
- Doe de chocolade in stukken en doe dit bij de room. Meng het geheel tot het een gladde textuur heeft.
- Voeg de glucosesiroop, het eigeel en de boter toe en klop zachtjes.
- Meng nu de yoghurt door het geheel.
- Giet het mengsel in 6 glazen potjes en zet enkele uren in de koelkast.

Voor de koekjes:
- Verwarm de oven op 200°C. Leg bakpapier op de bakplaat.
- Hak de Oreo koekjes fijn en zet aan de kant.
- In een grote kom klop je de boter en de suiker met een mixer. Meng daarbij het ei en het vanille extract.Voeg nu de bloem
en het bakpoeder toe en meng tot een zacht deeg.
- Meng de gehakte Oreo koekjes bij het deeg en roer goed om.
- Zet het deeg minstens 1 uur in de ijskast.
- Op een werkblad bedekt met bloem, rol je het deeg uit tot 1 cm dik.
- Met een mes snij je grafzerkvormen uit het deeg.
- Bak de koekjes ongeveer 10 minuten en laat ze afkoelen.

Afwerking:
- Met een smalle spuitzak, gevuld met gesmolten chocolade, schrijf je op elk koekje de letters 'RIP'.
- Laat dit even drogen.
- Zet in elk glas een koekje en strooi verkruimelde Oreo koekjes daarrond.
- Serveer onmiddellijk.

www.stylenest.co.uk

4/

5. Aardbeigeestenexps37601_SD1191049D1E

Ingrediënten:
- 30 verse aardbeien
- 225 gram witte chocolade
- 1 tl boter
- 1/8 tl amandelextract
- 1/4 kop donkere chocoladedruppels

Instructies:
- Was de aardbeien voorzichtig en laat ze drogen op keukenpapier.
- In de microgolfoven smelt je de chocolade en de boter. Roer goed om.
- Dep de aardbeien in de chocolade en leg op een bakpapier.
- Zet de chocoladedruppels meteen op de aardbeien als de chocolade nog nat is.
- Plaats dit 5 minuten in de diepvries.
- Teken vervolgens de monden met gesmolten donkere chocolade.

www.tasteofhome.com

Ideeën voor geheimzinnige cocktails vind je hier.

(Stagiaire Nele Sarens)