5 Must-see films voor het najaar

Gepubliceerd op 29 Oktober 2014 door ELLE België
5 Must-see films voor het najaar

mustsee

Mijn selectie van must-see films voor het najaar:

1. Welp

Je gaat op scoutskamp en alles lijkt normaal, maar niets is wat het lijkt als er plots welpjes verdwijnen. Welp is de nieuwe Vlaamse horror, geregisseerd door Jonas Govaerts. Zeker de moeite waard voor mensen die houden van griezelverhalen of zelf in de scouts zitten. Deze film gaat vandaag in première!

(première: 29 oktober)

2. Mockingjay

Nu de 75ste editie van the Hunger Games onverwacht werd afgekapt en Peeta en Katniss ver van elkaar verwijderd zijn, kunnen we alleen maar gissen naar het vervolg. Gelukkig zijn die dagen van twijfel bijna voorbij, op 19 november komt dan uiteindelijk het lang verwachte vervolg van Catching Fire in de zalen. Wie niet meer kan wachten tot de 19e zal eens moeten overwegen om toch niet de boeken te lezen, die trouwens een echte aanrader zijn!

(première: 19 oktober)

3. The Loft

Eindelijk gaat de American Dream van Erik Van Looy in vervulling. Ook voor de mensen die de Vlaamse versie al zagen is het echt de moeite waard om te gaan kijken. Dit was de tweede keer dat Van Looy het Film Fest van Gent mocht openen, eerder opende hij al met 'De Zaak Alzheimer'. Op deze film hoef je niet te wachten want hij is al sinds 14 oktober in de zalen te zien.

4. Gone Girl

Nick en Amy zijn het perfecte koppel en hebben het perfecte huwelijk. Alles verandert echter bij de verdwijning van Amy op hun vijfde huwelijksverjaardag. Geheimen komen boven water en de vragen rond deze mysterieuze verdwijning beginnen zich op te stapelen. In deze psychologische thriller word je meegesleurd tussen de verschillende verhaallijnen, wie geloof je en wie niet? En wat is er nu precies gebeurd met Amy?

5. Intersellar

Deze science-fiction film geregisseerd door Christopher Nolan vertelt het verhaal over een groep overgebleven NASA onderzoekers die een oplossing proberen te vinden voor de onleefbare Aarde. Wanneer ze een wormgat ontdekken, komen ze in een andere dimensie terecht waar ze oneindig ver kunnen vliegen en de beperkingen van de ruimtevaart ver achter zich laten.

(première: 5 november)

(stagiaire Laura Németh)