5 tips om make-up borstels te verzorgen

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Christin Ho
5 tips om make-up borstels te verzorgen

177859043

De sleutel tot de perfecte make-up ligt niet alleen bij het gebruiken van de juiste producten voor je huid. Ook het hanteren van goede borstels bepaalt je look van de dag. Make-up kwasten verdienen de nodige aandacht, daarom 5 tips om ze te verzorgen.

1. Reinig je borstels regelmatig
Het is belangrijk om je borstels een keer per maand te reinigen, ook net aangeschafte exemplaren moeten een onderhoudsbeurt krijgen om de overgebleven chemicaliën te verwijderen. Kwasten van dierenharen reinig je best met baby shampoo omdat ze fragieler zijn dan synthetische borstelharen. Voor de synthetische kwasten gebruik je best afwasmiddel.

2. Berg ze goed op
Nadat je ze hebt gereinigd, moeten ze goed drogen. Rol een handdoek op tot in de helft, leg vervolgens de kwasten erop met de haren naar beneden gericht. Zorg dat ze niet in het zonlicht liggen of in een stoffige ruimte eenmaal ze droog zijn.

3. Gebruik de juiste borstel voor het juiste product
Natuurlijke make-up borstels zijn het meest geschikt voor schminkpoeders en synthetische borstels worden gebruikt voor lopende producten omdat ze minder vocht absorberen.

4. Ga zachtjes te werk
Veeg je make-up zachtjes uit op je gezicht. Als je te hard drukt, gaan de haartjes spreiden en buigen, waardoor de schmink niet mooi verspreid wordt op je gezicht.

5. Ga voor synthetische kwasten
Synthetische borstels gaan het langst mee. Dierenhaar is delicaat.