6 redenen waarom dates belangrijk zijn in een relatie

Geüpdatet op 1 December 2014 door Britt Valkenborghs
6 redenen waarom dates belangrijk zijn in een relatie
dates
Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Wanneer je als koppel erg druk bezig bent, durft routine wel eens de kop op te steken. Net daarom blijven ook in een langdurige relatie dates belangrijk. Sleur jezelf dus van de sofa en trek iets moois aan. Vanavond is het tijd voor een date night en wel omwille van deze redenen:  

1. Hou de spanning erin
Natuurlijk zijn jullie na een tijdje gefocust op andere dingen. Maar een avondje uit met je grote liefde brengt jullie opnieuw wat dichter bij elkaar en doet de vlam weer opleven.

2. Het oog wil ook wat
Het leukste aan een prille relatie is ongetwijfeld de spanning. Uren in de badkamer spenderen voor jullie date, dat hoort er bij.  Waarom zou dat nu niet meer mogen? Vlinders in de buik gegarandeerd.

3. Prioriteiten stellen
Regelmatig tonen wat er op de eerste plaats komt is essentieel in een relatie. Die onbeantwoorde mails kan je ook echt wel op een ander tijdstip afhandelen.

4. Leuke herinneringen doen opleven
Trek naar de plaats van jullie eerste date om nostalgisch terug te kijken naar deze leuke tijd. Je keert weer helemaal verliefd terug naar huis.  

5. Verandering van spijs doet eten
Of kies eens voor een hele nieuwe setting. Samen nieuwe dingen ontdekken versterkt immers jullie band.

6. Hét perfecte excuus
En last but not least...een date plannen is hét perfecte excuus om dat prachtig paar schoenen ein-de-lijk te kopen. Op je afspraakje wil je er toch op-en-top uitzien, of niet?