Now & then: onze favoriete TV-reünies

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
Now & then: onze favoriete TV-reünies

reunies

Mary Camden, DJ Tanner, Carlton Banks, Jackie en Kelso, Cher Horrowitz: het is alweer jaren geleden sinds deze vrolijke pubers ons TV-scherm deden schitteren in elke zin van het woord.

Ze waren de sterren van films en series waarnaar we in nostalgische buien stiekem opnieuw hunkeren. Ook de acteurs zelf lijken heimwee naar hun puberale gloriejaren te hebben, getuige de vele reünies die ze op poten zetten. Onze favorieten op een rijtje:

1/

Bring It On! 

1

Oh Mickey you're so fine... Het is ondertussen alweer 15 jaar geleden dat Kirsten Dunst en haar Toros cheerleaders het opnamen tegen de al even schreeuwerige Clovers, een epische strijd die we urenlang tot de laatste klank probeerden nabootsen in onze tienerkamers. Niet alleen wij zijn nostalgisch: het Amerikaanse Entertainment Weekly verzamelde de oorspronkelijke cast voor een vrolijke reünie, waarop de acteurs bewezen nog steeds met gemak hun teamgenoten de lucht in te kunnen hijsen:

2/

cruelintentions

Remember dé kus uit Cruel Intentions?? 

In 1999 focuste Cruel Intentions op het seksueel grensoverschrijdend gedrag van jongeren. De ervaren Kathryn Merteuil (Sarah Michelle Gellar) leerde de seutige Cecile Caldwell (Selma Blair) de kneepjes van het vak. De beroemde scène waarin Kathryn Cecile binnendraait is nog steeds de favoriete kusscène van Sarah Michelle Gellar.

De voormalige Buffy The Vampire Slayer ster kon het dan ook niet laten om nog eens alles uit de kast te halen tijdens het bijwonen van Cruel Intentions: The Completely Unauthorized Musical Parody. De actrices begonnen elkaar spontaan te kussen in het bijzijn van Reese Witherspoon, die ook een grote rol had in de film.

Zot zijn doet geen zeer, maar of ze hiermee hun carrière nieuw leven kunnen inblazen…

cruelintentions1

 

cruelintentions2

The Fresh Prince of Bel Air

The Fresh Prince

Ondertussen ziet niet iedereen er even fris meer uit, maar de guitige snoetjes van Will Smith en zijn TV-neef en –nichtjes blijven voor iedereen herkenbaar. James Avery, de acteur die de imposante Uncle Phil vertolkte, is ondertussen jammer genoeg overleden. Over hem zei Smith: “Hij heeft me de beste levens- en acteerlessen gegeven. Elke jongen heeft een Uncle Phil nodig. Rust in vrede.”fresh prince 2

3/
Full House

Full House

Drie vrijgezellen, een kudde blonde paardenstaartjes en een irritant buurmeisje: dat is in een notendop hoe Full House jaren geleden begon. Ondertussen is baby Michel uitgegroeid tot een dubbele portie wereldster, is Uncle Jessy nog steeds even sexy (maar dan zonder nektapijt!) en is irritante Kimmy uitgegroeid tot een vrolijke dertiger.

Full House 1

De Olsen zusjes ontbreken op deze reünie, maar lopen om de haverklap hun TV-vader en –ooms tegen het lijf, steeds opnieuw goed voor vertederde momentjes:

full house 3

Full House 4

full house 5

4/
The Sound of Music

Sound of Music 1

Nog zo’n nieuw samengesteld gezin. Het is alweer enkele decennia geleden dat fraulein Maria de Oostenrijkse Alpen op hun kop zong met behulp van een horde kapiteinskinderen. Toch blijft de muzikale familie nog steeds fascineren, dit zijn ze enkele jaren geleden op de bank bij Oprah:

9 23 2010 -B Show -THE CAST OF THE SOUND OF MUSIC

De originele personages van links naar rechts: Kurt, Louisa, Friedrich, kapitein Von Trapp, (Oprah), fraulein Maria, Liesl, Brigitta, Gretl en Marta!

5/

That Seventies Show

seventies2

Op een betere stijl na, is er voor de cast van That Seventies Show niets veranderd: ze zijn nog steeds de beste vrienden! Mila Kunis en Ashton Kutcher, Jackie en Kelso in de reeks, gaven hun TV-relatie zelfs een real-life variant en bezegelden die onlangs met een prachtige baby. Even terugblikken op de bewuste stijl:

De allereerste groepsfoto van de toen onbekende tieners, wisten zij veel wat een succes de show zou worden…

seventies1

… en de groep vandaag!

seventies3

6/
The Sisterhood of The Travelling Pants

The Sisterhood

Nog zo’n groep die nooit echt uiteen viel. Alexis Bledel, Blake Lively, America Ferrara en Amber Tamblyn stonden in de populaire Sisterhood films nog wat onwennig in het leven. Vandaag zijn het stuk voor stuk succesvolle prachtvrouwen die het nog steeds door dik en dun voor elkaar opnemen.

sisterhood 4

Sisterhood5

Sisterhood 6

Hier in 2014 op de première van een toneelstuk waarin Ferrera schittert:

Sisterhood 3

Sisterhood 2

7/
Clueless

clueless

Brittany Murphy &

As if! Deze cool kids hielpen ons de jaren negentig door, leerden ons de beginselsen der mode („this is an Alaia!”) en de beste trucs om toch maar niet single af te studeren. Vandaag zijn ze nog steeds een vrolijke bende, al liet wijlen Brittany Muprhy (Tai in de film) een enorme leegte na. Eén van haar eerste én meest onvergetelijke rollen!

clueless 1

Brittany Murphy

8/

Seventh Heaven 

7thHeavenCamden

Uiteraard mogen ook de Camdens niet ontbreken. De meest heilige boontjes van televisieland zijn vandaag all grown up, de één al minder braaf dan de andere...

7thHeaventweet