AGENDA: Wool week Antwerpen

Geüpdatet op 8 May 2019 door Christin Ho
AGENDA: Wool week Antwerpen
10492085_796330310413121_3935278629090929173_n
Foto's: Jens Mollenvanger

De allereerste editie van Wool Week Antwerpen belooft een schot in de roos te worden!

Sinds 2010 viert The Campaign for Wool het gebruik van wol in de modesector. Na Parijs, Londen, Berlijn, Tokio, Sydney, Amsterdam en Seoul krijgt modestad Antwerpen de eer om aandacht te schenken aan het natuurlijke en milieuvriendelijke materiaal.

Van 23 oktober tot 30 oktober wordt een exclusieve tentoonstelling ingericht in de WM Gallery in -uiteraard- de Wolstraat, gecureerd door modejournalist Veerle Windels. Zeventien Belgische ontwerpers en creatievelingen zullen hun kijk op wol tonen met een kleding- of designstuk, die ze speciaal hebben ontworpen voor de expo of jong of ouder werk terug op de voorgrond willen schuiven.

"Sommige ontwerpers, die de Belgische mode op kaart hebben gezet, maakten deel uit van de Antwerpse Zes. Ook jongere generaties hebben na al die jaren bewezen dat Belgische mode nog steeds leeft. Ik heb designers uitgekozen die altijd een hart voor wol hebben gehad en niet bang zijn om te experimenteren. Jonge en vaste waarden komen aan bod rekening houdend met hun individueel talent en vakmanschap," vertelt Veerle Windels.

Toppers als Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Tim Van Steenbergen, Stephan Schneider, Christian Wijnants, Anna Heylen en Jan-Jan Van Essche krijgen een plaatsje naast de jonge designers Damien Ravn, Kim Stumpf, Tom Van der Borght en de modestudenten van de Modeacademie van Antwerpen Laure Severac en Jo Woojic. Visual Merchanidser Illia Sigi Eckardt laat het lichtgevende Monsieur Tricot op ons los en styliste Sonja Mertens toont de kracht van wol aan in haar installatie. Het Belgische merk Essentiel tenslotte bewijst met haar indrukwekkende sjaal aan waarom 'Love Is Wool' (Love Is Essentiel) is.

Verder op de planning staan ook kinderworkshops bij Veritas en tijdens de Tour de Wool Shopping Tour zetten winkeliers hun etalages vol wollen creaties. Graanmarkt 13 gaat een stapje verder en installeert een tentoonstelling met tapijten gemaakt van pure wol geverfd met de hand door Berber gemeenschappen in Noord-Afrika in samenwerking met kunstenares Sannde De Wolf. Hoe Belgische en buitenlandse ontwerpers onder meer wol verwerken in hun collecties, kan je bekijken in de expo MoMu Now in het ModeMuseum. Bekijk hier de lijst met deelnemers.

Live naturally, choose wool!

WM Gallery:
23-30 oktober van 11.00-18.00
Zondag 26 oktober van 14.00-18.00
Dinsdag 28 oktober is de galerij gesloten.
Toegang is gratis!

LEES OOK: How to: wol van kop tot teen
LEES OOK: MoMu Now
LEES OOK: Winterse wolletjes: voor elks wat wils
LEES OOK: Achter de schermen bij Made By Bernadette