Onverwacht stijlicoon: Mollie uit Look Who’s Talking

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
Onverwacht stijlicoon: Mollie uit Look Who’s Talking

Look Who's Talking Now
Deze maand is het precies 25 jaar geleden dat de romantische komedie ‘Look Who’s Talking’ in de Amerikaanse zalen liep. Wij blikken terug op een van onze favoriete films ooit met een ode aan single mom én verrassend stijlicoon Mollie.

Een kwarteeuw. Zo lang is het intussen geleden dat ‘Look Who’s Talking’, een romantische komedie over een alleenstaande moeder Mollie (vertolkt door onze favoriete jojo’er Kirstie Alley), een verrassend taalvaardige baby en de charmante taxichauffeur James (John Travolta) voor het eerst in de zalen liep.
Zoveel jaar later hebben we nog steeds een zwak voor de film die ons naast alle gebruikelijke ingrediënten van een romantische komedie ook een droomman én een stijlicoon oplevert. De jonge John Travolta voerde sinds Grease de nummer één van ‘mannen die we later als we groot zijn in overweging zullen nemen’ aan. De kledingstijl van de slordige, chaotische Mollie bleek een bron van inspiratie en leerde me dat het oké was om mijn innerlijke slons bij momenten (liefst achter gesloten deuren maar dat is zeker niet altijd het geval) de vrije loop te laten.

Waarom we zo dol zijn op Mollies stijl:

Het matrozenjurkje

Schermafbeelding 2014-10-22 om 14.52.52

Vergeet elegante LBD’s en sexy hoge hakken. Wie hoogzwanger is van een getrouwde minnaar die zijn boulimische vrouw toch nooit zal verlaten, trotseert de boze wereld maar beter op een paar praktische ballerina’s (gezwollen voeten, weet u wel) en een los, wijd jurkje. Als accessoire volstaat een familiepak koekjes om de look van Mollie te perfectioneren. Schattig en comfortabel, een killer combo, als u het ons vraagt.


De strikken

Look Who's Talking Now Schermafbeelding 2014-03-05 om 14.57.47 Schermafbeelding 2014-03-05 om 15.00.36

Mollie houdt van strikken en ook  wij, het kan geen toeval zijn, zijn er dol op. In zowat elke scène draagt Mollie een haarband (handig om je haar uit je gezicht te houden als de ochtendmisselijkheid je weer richting toiletpot duwt) met een grote strik. Ons goed getraind oog spot ook meerdere strikken op truien en bloesjes.


Die trui

8643f68e728412d79100801211ccc13d Schermafbeelding 2014-10-22 om 14.42.15

Sommigen zien: te groot, weinig flatterend en mannelijk. Wij zien: zacht, comfortabel en ‘niet zo erg als je er een vlek op maakt’. Bovendien lijkt James zich er niet aan te storen.


De scrunchie

Schermafbeelding 2014-03-05 om 14.52.21

De grote aanwezigheid van scrunchies in deze film mag geen verrassing heten gezien deze film aan het einde van de jaren ’80 werd gemaakt. Geen betere manier om dat blond-bruine halflange haar en het overblijfsel van wat ooit een échte kuif was snel in een losse paardenstaart vast te maken.


Poederroze

Schermafbeelding 2014-03-05 om 15.00.09
Van kop tot teen, in combinatie met een strik en wollige cardigan: veruit onze favoriete Mollie look!

En dan is natuurlijk nog deze scene…