Getest: De Smartmat Single Bag

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Britt Valkenborghs
Getest: De Smartmat Single Bag
Smartmat
Foto: Imke Bogaerts

  Ken jij Smartmat al? Een geweldig concept dat elke week ingrediënten én bijhorende recepten aan je huis aflevert en je vervolgens voorziet van vier of vijf heerlijke én gezonde maaltijden. Smartmat, you had us at “heerlijk én gezond”. 

Tot voor kort waren deze menu’s enkel beschikbaar voor 2 of 4 personen, maar aangezien éénpersoon gezinnen vaak de norm lijken te worden, komt Smartmat op de proppen met de Single Bag. Daar kunnen we alleen maar blij om zijn.

Smartmat
Foto: Imke Bogaerts

Elle.be zou natuurlijk Elle.be niet zijn als we dit prille concept al niet hebben uitgetest. Maandagavond werd mijn eigen kookpakket netjes aan de deur geleverd. Wat stond er de afgelopen week op mijn menu? Rundsburgers met mango-limoen yoghurt en geroosterde wortelgroenten, romige gnocchi met wilde paddestoelen en tijm en tot slot een stoofpotje met zoete kip en mango. Het Single pakket bestaat dus uit drie verschillende recepten, waarvan 1 recept berekend is op 2 porties. Op die manier beperk je het koken tot een minimum, of kan je ook eens iemand uitnodigen voor een gezellige avond. Om deze recepten te maken hoef je trouwens geen ervaren kok te zijn. De recepten zijn elke week fris en verrassend, maar staan zo duidelijk uitgelegd dat je met een beetje oefening deze prachtige gerechtjes op tafel tovert.

1/

Hoewel deze nieuwe dienst gelanceerd werd onder de naam “Single Bag”, hoeft dit zeker niet te betekenen dat enkel singles hier voordeel kunnen uithalen. Toegegeven? Een drukbezette single wordt alvast een aardig eindje verder geholpen met deze leverdienst. Maar ook drukbezette koppels hebben vaak niet de kans om gezellig samen te koken. De Single Bag kan dus ook best handig zijn voor wie vaak alleen thuis moet eten, en liever niet opnieuw naar de afhaalchinees belt.

Smartmat
Foto: Imke Bogaerts

Ook niet onbelangrijk: Kwaliteit en duurzaamheid zijn twee kernwoorden waar Smartmat erg veel belang aan hecht. Minstens 25% van alle producten is immers biologisch. Bovendien wordt voedselverspilling tegen gegaan door ervoor te zorgen dat, verspreid over de recepten van het weekmenu, alle geleverde ingrediënten volledig worden gebruikt.

Smartmat
Foto: Imke Bogaerts

Het kookpakket bevat alle ingrediënten om één persoon een hele week culinair te doen genieten. Maar, eerlijk is eerlijk, elke dag een lekkere en gezonde maaltijd op tafel toveren in combinatie met een veeleisende job en véél stress? Het klinkt als een utopie. Smartmat maakt hier eindelijk verandering in en neemt alvast een grote last van onze schouders. Na de werkuren nog snel naar de supermarkt hollen om toch maar niet opnieuw met een lege koelkast te zitten? No more.