5 tips om je werkplek in te richten

Geüpdatet op 17 december 2020 door ELLE België
5 tips om je werkplek in te richten

opeing werkplek

Je brengt er uren door, het voelt soms als je tweede thuis en toch besteed je weinig of geen aandacht aan de decoratie van je bureau of atelier? Til je productiviteit naar een hoger niveau door middel van deze tips.

  1. Open gevoel

Zorg voor een aangename ruimte met veel licht en frisse lucht. Je kan het open gevoel versterken door het gebruik van wit of je bureau aan een raam te plaatsen.

1_Opengevoel1 1_Opengevoel2 1_Opengevoel3

  1. Organiseer je rommel

Om afleiding zoveel mogelijk te vermijden, zorg je voor zo weinig mogelijk rommel. Berg die stapels papieren op en gooi wat je niet meer nodig hebt meteen in de vuilbak.

2_Organiseer2 2_Organiseer3 2_Organiseer4

  1. Inspiratiemuur

Stimuleer je creativiteit met een inspiratiemuur, ook als je geen creatieve job hebt. Je hersenen op een positieve manier prikkelen kan nooit kwaad. Dit kunnen leuke foto’s zijn of quotes, maar evengoed werk van jezelf waar je trots op bent. Hierdoor krijg je enkel nog meer zin om goed werk te leveren.

3_Inspiratiemuur1 3_Inspiratiemuur2

  1. Planten

Is je bureau een doodse ruimte? Fris het geheel wat op met planten.

4_Planten1 4_Planten2 Processed with VSCOcam with s3 preset

  1. Personaliseer

Het belangrijkste is dat je je kiplekker voelt in je werkplaats. Zorg voor wat gezelligheid met kleur of enkele leuke accessoires. Op deze website kan je alvast fijne accessoires voor je werkplaatsje shoppen.

Processed with VSCOcam with a6 preset 5_Personaliseer2 5_Personaliseer3(Stagiaire Nele Sarens)