5 tips om te slapen in een vliegtuig

Geüpdatet op 14 Oktober 2014 door ELLE België
5 tips om te slapen in een vliegtuig

1V

Je denkt misschien dat slapen in een vliegtuig een mythe is voor wie reist in economy class, maar het is mogelijk. Onze tips:

Uitgelopen mascara of niet, soms wil je gewoon slapen. Het vergt wat oefening, maar met deze tips zal het al een stuk gemakkelijker gaan.

  1. Boek je stoel

Een goed vliegtuig-slaapje vraagt wat voorbereiding. Eerst kies je een kant: slaap je op je rechter zij, boek dan een zitje aan de rechter kant van het vliegtuig. Als je een links-slaper bent, boek dan links. Probeer een stoel aan het raam te bemachtigen, voor extra plaats en meer mogelijkheden.

  1. Reis comfortabel

Draag propere en goed-zittende kledij. Indien je het wenst, kan je reservekledij in je handbagage meenemen en je omkleden voor het landen. Je zal nog nooit zo fris van een vliegtuig gestapt zijn. Doet echt goed!

  1. U-kussen

Lelijk of niet, neem een U-vormig kussen mee. Het geheim van deze kussens is je nek op zijn plaats te houden. Knikkebollen en weer wakker schrikken is vanaf nu verleden tijd.

  1. Lavendel

Spray je kussen of trui in met een kalmerende lavendelolie. Het heeft een kalmerend en relaxerend effect.

  1. Back-up

Neem een beanie mee, die je over je ogen trekt om het licht te weren. Daarnaast zijn een paar wollen sokken onmisbaar. Niets is onaangenamer dan de slaap niet kunnen vatten vanwege koude voeten. Een paar siliconen oordopjes maakt het lijstje compleet. Nu heb je alle ingrediënten om lekker in te dommelen.

SLAAPWEL!

(Stagiaire Nele Sarens)