Krachtvoer: een festival over eten

Gepubliceerd op 12 Oktober 2014 door Christin Ho
Krachtvoer: een festival over eten
krachtvoer
Mayken Craenen

Zaterdag 18 en zondag 19 oktober vindt de tweede editie plaats van Krachtvoer. Een uniek festival over eten met lezingen, workshops, documentaires, tastings, diners en exposities.

Krachtvoer is een alomvattend foodgebeuren, dat niet enkel focust op de culinaire aspecten van voedsel maar ook nadenkt over de impact van eten op milieu, maatschappij en cultuur. De organisatoren, van de foodblog Alle dagen honger, focussen dit jaar in hun constante zoektocht naar goed eten op 'Schaarste & Overvloed.' De tweede editie staat stil bij prangende vragen als: Kunnen wij onszelf grenzen opleggen in deze exuberante tijden waarin onze smaakpapillen constant worden geprikkeld door nieuwe ontdekkingen? En wat gaan de gevolgen zijn als de zee überhaupt is leeggevist?

Fermenteer groenten voor als straks de winter komt met topchef Kobe Desramaults, waag je aan een masterclass foodblogging met journaliste Stephanie Duval, verbaas je over nieuwe foodinitiatieven, leer een onbeminde vis fileren, oogst groenten uit eigen living, volg een workshop zuurdesembrood bakken en ontdek oude tradities, nieuwe smaken, inspirerend leesvoer en kostbare kennis op de markt.

Dit alles zal plaatsvinden in DE Studio van Antwerpen. Kom, denk, luister, kijk, leer, proef en probeer uit tijdens dit unieke evenement!