Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 6 Oktober 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion news

Wat heeft The Sound of Music gemeen met Chanel? Wat moet Karl Lagerfeld met Justin Bieber? Wat is Rita Ora's volgende song? En last but not least: hoe kwam Beyoncé laatste album tot stand? 

Salzburg alert! Komende december brengt Karl Lagerfeld a few of his favourite things tot leven in de stad waar Fraulein Maria ooit haar liefde voor heuvels, gordijnen en een sexy kapitein bezong. Je leest het goed: de locatie van het beruchte Chanel Métiers d’Art defilé is bekend. Dit jaar verhuist de Kaiser zijn hele modecircus naar Schloss Leopoldskron in het Oostenrijkse Salzburg, verwacht je aan een feest van een barokke collectie! Ook de datum zou reeds bekend zijn: 2 december is Chanel dag in de Alpen!

Rita Ora bezingt haar liefde voor Burberry. Muziek heeft bij het label altijd een belangrijke plaats ingenomen (de shows in Londen staan steevast voor een live concert) en vormt het uitgangspunt van de volgende campagne. Ora mag voor de gelegenheid niet alleen het model uithangen, maar ook een gloednieuwe song (over het modehuis uiteraard) inblikken. Na eerdere stunts voor DKNY, Adidas en Material Girl eindelijk een grote deal voor de Britse ster!

Het lijkt erop dat ook Justin Bieber een grote vis aan de haak sloeg. De zanger/relschopper verkeerde de voorbije weken opvallend vaak in het gepoederde gezelschap van Karl Lagerfeld en strooit lustig met hints. “Big things coming with my friend @KarlLagerfeld” klinkt het op Instagram. Serieus? Wordt Bieber het nieuwe mannelijke Chanel boegbeeld na toppers als Brad Pitt en Michiel Huisman? Paniek, pure paniek in de rangen.

Schermafbeelding 2014-10-06 om 15.28.17

Iedereen, echt iedereen, is geobsedeerd door Beyoncé. Het bewijs: Harvard Business School maakte een diepgaande analyse van haar werk, een studie die vanaf deze maand als vak wordt gedoceerd aan de prestigieuze universiteit! De hamvraag: hoe slaagde Queen B er toch in een volledig album in het geheim in te blikken én dat op een nacht tijd te lanceren? Business statistieken, maar ook inside information komt er naar boven –zo heeft haar team zich drie maanden in een villa op de Hamptons met geheime studio’s verborgen om dit project af te ronden. Wat er écht gaande is in haar huwelijk zullen we waarschijnlijk nooit weten, hoe de zangeres haar imperium onderhoudt ondertussen wel!