John Galliano aan de slag bij Maison Martin Margiela

Gepubliceerd op 6 Oktober 2014 door ELLE Sponsoring
John Galliano aan de slag bij Maison Martin Margiela

John Galliano - Runway Paris Fashion Week Spring/Summer 2011

Breaking: John Galliano gaat wel degelijk aan de slag bij Maison Martin Margiela!

Er is leven na Dior, er is hoop na een alcoholverslaving, er is een tweede kans voor iedereen. In John Galliano’s geval is dat het bescheiden postje van creatief directeur bij Maison Martin Margiela…

Nieuw dat op zijn minst gezegd opmerkelijk is: geen groter verschil tussen de flamboyante Galliano en de Belgische Martin Margiela, oprichter van het huis en door velen “fashion’s invisible man” genoemd omwille van zijn extreme discretie. Na diens vertrek in 2009, kwamen de touwtjes trouwens in handen van een anoniem collectief. Ondanks herhaaldelijke pogingen van de modepers, weigerde elk van hen de laatste jaren op de voorgrond te treden.

En dan komt plots één van de grootste talenten, maar ook ego’s, van de modewereld in beeld. Een keuze die de Italiaanse Renzo Rosso, wiens OBT-groep het huis beheert, als volgt verklaart op WWD: “het visionaire, non-conformistische talent van Galliano zal de erfenis van Margiela een nieuwe impuls geven. We staan voor een spannend paar jaar!”

Benieuwd hoe de man MMM’s signature labojassen met zijn blinkende astronautenkostuum zal verenigen. En hoe het verder moet met de typische camel toe schoenen. En vooral: of Galliano en Kanye West, Margiela’s allergrootste fan, zal kunnen leven... Wij verwachten vuurwerk!

En wat vinden de insiders ervan? “Ik vind dat super”, reageert Nicola Vercraeye van de MMM winkel in Brussel– nota bene de eerste MMM winkel ooit - “Galliano is een van de meest getalenteerde ontwerpers die er is. Zijn aanstelling zit in de tijdsgeest: de periode van anonimiteit is voorbij. We zitten, ten slotte niet meer in de jaren tachtig. Ik ben er ook 100% van overtuigd dat hij het DNA van het merk helemaal begrijpt, het wordt zeker geen Gallianolijn, wel een versterking van de lijn nu. Anderzijds ligt deze onverwachte aanstelling ook weer in de geest van MMM: het huis gaat helemaal in tegen de verwachtingen. Ik vind het een goede stap van Renzo Rosso dat hij Galliano heeft aangeworven: het toont dat hij echt achter het merk staat en wil dat MMM nog evolueert en sterker wordt. “

Het wordt uitkijken naar de Paris Couture Week in januari: dan wordt de eerste artisanale collectie van Galliano voor Maison Martin Margiela getoond.