Food. Warme kokoscakejes met bosbessensaus

Geüpdatet op 23 Oktober 2017 door Christin Ho
Food. Warme kokoscakejes met bosbessensaus

kokosnoot

Kokosknoot is gezond en wordt de laatste jaren steeds populairder. Deze cake combineert kokosnoot met bosbessensaus tot een uniek dessert!

Ingrediënten

• 400 g bosbessen;
• 140 g lichtbruine basterdsuiker;
• 140 g  zelfrijzend bakmeel;
• 140 g  gedroogde gemalen kokos;
• 3 eieren;
• 100 g boter, gesmolten;
• 250 ml kokosmelk.

Bereiding

1. Verwarm in een steelpannetje 1/3 van de bosbessen met 4 eetlepels basterdsuiker voor de saus.
2. Kook zachtjes tot de suiker is opgelost en je een saus hebt.
3. Voeg de rest van de bosbessen toe en verwarm nog ca. 1 minuut.
4. Neem de pan van het vuur en laat de saus in een kom afkoelen.
5. Verwarm de oven voor op 180°C.
6. Schep op de bodem van elk kopje een eetlepel van de bosbessensaus.
7. Maal in een keukenmachine het bakmeel met de rest van de suiker en 85 g gemalen kokos zo fijn mogelijk.
8. Klop in een kom de eieren los met de gesmolten boter en de kokosmelk.
9. Meng het meelmengsel hierdoor en roer tot je een glad beslag hebt.
10. Verdeel het beslag over de ramekins en strooi er de rest van de gemalen kokos over.
11. Bak de cakejes in 30 minuten goudbruin (de caketester moet schoon uit de cakejes komen).
12. Laat de cakejes voor het serveren ca. 5 minuten afkoelen en serveer dan met extra saus en bosbessen.

Recept: Dille&Kamille