Meer dan 1 op 2 Belgen ziet relatie met collega wel zitten

Geüpdatet op 1 December 2014 door Britt Valkenborghs
Meer dan 1 op 2 Belgen ziet relatie met collega wel zitten

collega

Het grootste deel van onze dag spenderen we op het werk. Geen wonder dus dat er soms amoureuze relaties opduiken op de werkvloer. Meer dan de helft van de Belgen zien trouwens geen graten in een relatie met een collega.

Uit een onderzoek van social discovery site Twoo blijkt dat ruim 55% van onze landgenoten wel een avontuurtje op de werkvloer ziet zitten. Voornamelijk mannen (58,9%), maar ook veel vrouwen (49,7%) staan open voor het idee.  Daarnaast hadden meer mannen (19,9%) dan vrouwen (13,8%) al eens een relatie op het werk.

Maar is een relatie met een collega nu wel een goed idee? Relaties zijn nu veel minder taboe dan vroeger, toch is het nog steeds opletten geblazen. Zie je een date met één van je collega’s wel zitten? Houd dan zeker deze tips in het achterhoofd.

Do’s:

- Date met iemand uit een andere afdeling. Als je romance ooit zou eindigen, dan zal je werk er tenminste niet onder lijden.

- Probeer werk en privé gescheiden te houden, maar hou de relatie ook voor naast de werkvloer.

Dont’s:

- Avontuurtjes op de kopieermachine, voetjevrijen onder je bureau en melige post-its op elkaars scherm kleven, spannend! Maar een absolute no-go op de werkvloer.

- Flirterige e-mails. Eén foute klik en je hele bedrijf weet wat jij graag met je collega zou willen uitspoken.