FASHION NEWS: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 1 Oktober 2014 door Laure Vandendaele
FASHION NEWS: wat je vandaag moet weten

modenieuwsoktober
Stella McCartney ligt onder vuur, Tom Ford keert Londen Fashion Week de rug toe en Pharrell Williams krijgt zijn eigen macarons. Het modenieuws van de dag: smakelijk.

Een Instagramrelletje voor Stella McCartney. De Instagramfoto van een wel heel erg slank model zette kwaad bloed bij Stella-fans over de hele wereld. Hoewel de ontwerpster enkel het T-shirt met daarop de uitnodiging van het SS15 defilé onder de aandacht wou brengen, ging de aandacht van haar volgers net niet naar het shirt maar naar het schrikwekkend dunne model. Stella McCartney verwijderde de foto van haar account en postte later een gelijkaardig plaatje met daarop een iets minder controversieel model. Maar het kwaad was intussen geschied, een internetcampagne 'Unfollow Stella' riep op om de ontwerpster, die volgens sommigen een fout signaal de wereld instuurde, massaal te ontvolgen.

Geen fashion week zonder bijhorende feestjes. Carine Roitfeld, voormalig hoofdredactrice van de Franse Vogue, organiseerde er soireetje ter ere van het CR Fashion Book, het vijfde deel van haar inspirerende modeblad met de allures van een lijvig kijkboek dat niet misstaat op een chic koffietafeltje in de lobby van en boetiekhotel. Op de gastenlijst van het exclusieve onderonsje: Kim Kardashian (covergirl van CR Fashion Book nr3) en familie, Karl Lagerfeld, Anna Dello Russo, Karen Elson, Selena Gomez, Cara en Poppy Delevingne, Miranda Kerr, Lindsay Wixson,...Full house!

Tom Ford verlaat Londen en trekt naar Los Angeles. De Amerikaanse ontwerper Tom Ford zal zijn nieuwe wintercollectie niet in Londen presenteren. Al betekent dat helemaal niet dat de ontwerper het helemaal gehad heeft met de Britse hoofdstad. Ford zal zijn wintercollectie voor 2015 eenmalig in Los Angeles aan het publiek voorstellen omdat hij rond die periode in town moet zijn voor de uitreiking van de Oscars. Het volgend seizoen is alles weer zoals vanouds en keert Tom Ford terug naar Londen.

Michelle Obama viert Amerikaanse ontwerpers. De Amerikaanse first lady zette enkele Amerikaanse modeontwerpers, architecten en designers in de bloemetjes tijdens een jaarlijkse National Design Awards lunch in het Witte Huis. De presidentsvrouw had vooral lovende woorden voor de 53-jarige modeontwerper Narciso Rodriguez. 'Ik spreek voor vele vrouwen als ik zeg dat we van geluk mogen spreken dat Rodriguez voor een carrière als ontwerper koos'.

Pharrell Williams verovert Colette. De Parijse oerconcept store Colette zet de Amerikaanse superster Pharrell Williams van 13 tot 18 oktober in de kijker. Dit naar aanleiding van de vier concerten die Williams later deze maand geeft in de Franse hoofdstad. Colette pakt uit met tientallen Pharrell-gerelateerde producten zoals de lederwaren die hij voor Moynat ontwierp, de T-shirts in leder voor Adidas, zijn Timberland boot en zijn parfum in samenwerking met Comme des Garçons. Speciaal voor deze Pharrell-week ontwierp macarongigant Ladurée zes macarons met exclusieve smaken. Om Happy van te worden!