Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 29 September 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion news

De designer stoelendans komt eens te meer op gang. Gaat John Galliano aan de slag bij Margiela? Wie vervangt Guillaume Henry bij Carven? Waar gaat die laatste op zijn beurt naartoe?

Een hoop toekomstvragen, maar eerst even een laatste blik achteruit. Meer bepaald op Chloe oprichtster Gaby Aghion, die op 93-jarige leeftijd is overleden. Aghion verkocht haar modehuis in 1985, maar bleef het actief in de gaten houden. Geen show zonder haar kleurrijke persoonlijkheid en stijl. Ondanks haar soms negatieve commentaar op haar opvolgers, bleef ze bij Chloe een graag geziene gast én boegbeeld. In december vorig jaar kreeg ze nog een Franse decoratie voor haar bijdrage aan de modewereld.

Gaby Aghion

Over naar het gerucht dat momenteel op ieders lippen ligt: gaat John Galliano aan de slag bij Maison Martin Margiela? Volgens de notoire Amerikaanse roddelrubriek Page Six wel. Er werd in het verleden reeds heel wat gespeculeerd over Galliano’s volgende carrièrezet, wordt dit het dan echt? De ontwerper zelf kondigde enkele weken geleden alvast aan dat zijn comeback “grootser dan ooit” wordt…

Ook rond Guillaume Henry veel vraagtekens. Hij kondigde vorige week zijn vertrek aan bij Carven, het modehuis dat hij de voorbije vijf jaar weer succesvol op de kaart zette. Zijn volgende stap? Nina Ricci, zo geloven heel wat insiders. Het huis verloor onlangs haar hoofdontwerper Peter Copping aan Oscar de la Renta en heeft naar verluidt haar zinnen op het Franse wonderkind Henry gezet. Het blijft voorlopig ook gissen naar zijn vervanger bij Carven. Wordt vervolgd!

Meer weten over Guillaume Henry en zijn prachtige werk bij Carven? Klik hier.