7 dingen die je nooit zegt tegen singles

Gepubliceerd op 27 September 2014 door Britt Valkenborghs
7 dingen die je nooit zegt tegen singles
singles
He’s Just Not That Into You

Iedereen heeft altijd advies voor vrouwen die single zijn. Van beste vriendin tot grootmoeder, ze hebben allemaal iets te zeggen over het feit dat niemand je vergezelt tijdens familiefeestjes.

Het advies is ongetwijfeld goedbedoeld, toch zijn er een aantal dingen die je écht niet zegt tegen een single lady.

1. Jouw tijd komt nog wel
Betekent single zijn dat iedereen medelijden met je moet hebben? Natuurlijk niet. Single zijn is geweldig. Trouwens, op deze manier lijkt het wel alsof de rest van de wereld wél de liefde van zijn/haar leven gevonden heeft... niet dus.

2. Op het moment dat je stopt met zoeken, komt je grote liefde je richting uit
Newsflash, sprookjes bestaan niet. Het universum beslist echt niet om je ware liefde pas te doen verschijnen wanneer je stopt met zoeken. Trouwens, er is echt niets mis met actief op zoek te gaan naar liefde. Laat dat verleidelijke jurkje dus maar gewoon vooraan in je kast hangen. 

3. Profiteer ervan, ik wou dat ik nog single was
Dit advies is zeker goedbedoeld, maar dit willen singles echt niet horen. Eerst en vooral is er iets grondig mis met je eigen relatie wanneer deze woorden uit je mond komen. Maar daarnaast denk je best ook even terug aan alle momenten waarbij je eenzaam, ongelukkig in je eentje in de zetel Ben&Jerry's zat te eten.

4. Wees niet zo kieskeurig
Even voor alle duidelijkheid, je kiest voor een levensgezel en niet over welke soort cornflakes je morgenvroeg wil eten. Kieskeurig zijn is dus best toegelaten, of zelfs verplicht.

1/

5. Je zoekt op de verkeerde plaatsen
De plaatsen kunnen zo gek niet zijn, of je kan er de liefde van je leven ontmoeten. Er bestaat niets zoals de "juiste plaats" om iemand nieuw tegen het lijf te lopen. Adviseer eerder om zelfs opener te staan voor nieuwe ervaringen, eerder dan beperkingen op te leggen. 

6. Wacht niet te lang
Want liefde kom je enkel tegen wanneer je jong bent? De vele koppels die elkaar pas laat hebben ontmoet spreken dit vast met veel plezier tegen.

7. Neem zelf geen initiatief
Tenzij we nog steeds op de middelbare school zitten en nog geloven dat mannen het initiatief moeten nemen, kunnen we dit belachelijk advies best gewoon vergeten. Ga voor wat je wil, zodat je later geen spijt krijgt dat je het niet hebt geprobeerd.