Getest: de Lancia Ypsilon ELLE

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE Sponsoring
Getest: de Lancia Ypsilon ELLE

lancia_overview

Een elegante stadswagen die ons op het eerste zicht volledig op het lijf geschreven lijkt te zijn, maar is de Lancia Ypsilon ELLE nu ook daadwerkelijk gemaakt voor ons?

Onder het motto « we hoeven heus geen mecaniciens te zijn om iets van auto's af te weten », deden we dé ultieme test: een ritje doorheen Brussel, met alle onvoorziene files en stress...

Een look die aanslaat

lancia-avant

Met haar Champagne rozige kleur en haar subtiele chrome finish, maakt het opschrift « ELLE » als chique detail het design van de wagen helemaal af. Vrouwelijk en elegant: een auto die volledig aansluit bij ons imago.

lancia_delvaux

Aan de binnenzijde: zitjes met monogrammen, uitgevoerd in leder en alcantara.

Lancia

Een wagen die matcht met onze iriserende pumps. What's not to love?!

De helse stad

lancia_vitesse

De auto is uitgerust met een « stadsmodus » die toelaat zonder al te veel blikschade doorheen de stad te manoeuvreren. Het stuurwiel wordt dan zo licht als een veertje, waardoor het plotsklaps veel makkelijker wordt om te parkeren. Zéér vrouwvriendelijk! En van manoeuvres gesproken: we danken gewillig de « biep biep » die ons er telkenmaal van heeft kunnen weerhouden tegen andermans bumpers aan te knallen (ook al moeten we bekennen dat we ons zo nu en dan lichtelijk ongedurig, zoniet ronduit hysterisch hebben opgesteld).

lancia_trip

Aan de rechterzijde van het stuurwiel bevindt zich de « trip knop » die ons alle aanwijzingen inzake kilometerstand levert, en bovenal een schatting van de benzinemeter geeft. Een heel stuk nauwkeuriger dan onze benaderende « ooooooh, daarmee kunnen we makkelijk nog tot Parijs rijden! »

Klein maar groot

lancia_coeur

Tientallen kledingstukken uit het zicht wegbergen in een koffer? Ja, het is mogelijk! Men transformeert deze wagen simpelweg in een mobiele dressing. Wat niet weet, niet deert.

We appreciëren in het bijzonder de vijfdeursversie (je ziet niet onmiddellijk dat het er vijf zijn omwille van de handgrepen die wel héél goed verstopt zitten).

Kortom, een wagen naar ons hart, die ons bijstaat tijdens de meest stressvolle momenten van ons drukke stadsleven.