HOW TO: Marc Jacobs SS15 make-uplook

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
HOW TO: Marc Jacobs SS15 make-uplook

Jacobs bks I RS15 4468
De modeweken zijn dan wel nog niet helemaal afgelopen maar we mogen ervan uitgaan dat Marc Jacobs verantwoordelijk was voor de meest opvallende make-uplook. Opvallend onopvallend, om precies te zijn,  MJ stuurde zijn modellen zonder een spatje make-up de catwalk op. Laat dat nu net een look zijn die wij, vooral op maandagochtend, al helemaal onder de knie hebben. Kennis die we zoals gewoonlijk graag met jullie delen.

De afgelopen seizoenen was het al 'natural' 'nude' en 'glowy' skin wat de klok sloeg. De make-upartiesten goochelden met de trendwoorden en hoewel de modellen quasi onopgemaakt op de catwalk verschenen, kregen ze in de make-upstoel een flinke lik foundation op hun jonge huidjes gesmeerd. Nude was dus helemaal niet zo nude.

Balmain nam de 'no make-uplook' nogal letterlijk en liet voor de catwalkshow van vorig seizoen (SS14) alle overbodige make-up achterwege. Enkel donkere kringen, oneffenheden of verkleuringen werden met concealer weggewerkt. Sommige modellen hebben nu eenmaal niet veel meer nodig.

Marc Jacobs gaat graag nog een stapje verder. Als het van de Amerikaanse ontwerper en zijn make-up artist Fraçois Nars afhangt, gaan vrouwen volgende winter zonder het minste spatje make-up de deur uit. Geen mascara, geen concealer, geen lipgloss, geen blush, geen poedertje, nada. Niets is het nieuwe nude. 'Dit is vermoedelijk de enige show in New York waar we geen make-up gebruiken', zei François Nars. 'Geen grammetje. Enkel een hydraterende lotion, that's it. Ik hou niet van de gulden middenweg en heb dus een hekel aan die 'gezonde' look, rozige wangetjes enzo. We hebben het vaker gedaan maar ik verkies het concept van geen kleur, geen make-up.' Een straf statement in de wereld van poeders en penselen. Zeker als je weet dat beide heren een make-uplijn aan de man te brengen hebben.

Conclusie: keil die mascara's, foundations, poeders, primers, penselen, oogschaduwpaletten, kortom de complete inhoud van je make-upkoffer maar de vuilbak in. Want als het van Marc Jacobs en Nars afhangt, heb je niet meer dan een verzorgende crème nodig om er (zelfs in de wintermaanden!) on trend uit te zien.

GET THE LOOK

1/

 SHOPPING: reinigingsborstels

Een perfect gereinigde huid is de basis voor een mooie huid. Hoe schoner de huid, hoe beter de producten opgenomen worden én beter hun werk doen.

LEES OOK: 6 manieren om make-up te verwijderen

2/

SHOPPING