Catwalk kapsels: 10 looks om te kopiëren

Gepubliceerd op 24 September 2014 door Isabelle Vander Heyde
Catwalk kapsels: 10 looks om te kopiëren

catwalk kapsels

New York, Londen en Milaan toonden ons de voorbije weken welke looks ze voor de zomer in petto hebben. Welke kapsels horen daarbij en -nog belangrijker: welke tips zitten er voor ons in? 

1/

1. Strenge mama's: Bij Dolce & Gabbana werd niet op een tikkeltje meer haarlak gekeken. De heren gaven hun modellen een strenge middenscheiding en opvallende accessoires om de look een speelse toets te geven. Te onthouden: het spel tussen streng en speels!

1 2 3

2/

2. Noch vast noch los: Donatella Versace was dan weer minder zeker van die haarlak. Haar meisjes kregen vooraan een strakke wet look, achteraan een bos beweeglijke lokken. Verrassend mooi voor een bob. Te onthouden: je hoeft niet te kiezen!

4

5

6

 

3/

3. In de knoop: Bij Missoni dan weer kunstig, in zijden sjaals verpakt haar. Te onthouden: 's winters kan je al eens een kleurentoets rond het gezicht gebruiken -want goed voor een instant mooiere teint. Die krijg je door een kleurrijke sjaal rond je paardenstaart of dot te draaien.

7

8

4/

4. Knitwear hair: Een sjaal te opvallend? Misschien is wol -dé grote wintertrend- iets voor jou! Te onthouden: leg een wollen draad op je lokken en vlecht die mee in je visgraat- of klassieke vlecht. De techniek ontdek je hier.

Schermafbeelding 2014-09-23 om 16.37.04

5/

5. Corn roll chic: Corn rolls, de grove vlechten die vooral vrouwen met Afro-Amerikaans haar dragen, zijn helemaal hip. Modellen dragen ze in 3 vlechten, hoog op het hoofd, met donkere of lichtere kleuraccenten. Goed voor een moderne krijgerslook, eentje voor de Game of Thrones fans! Te onthouden: extra mooi in combinatie met etnische juwelen. 9 10 12 

6/

6. Twisted: de Franse twist krijgt een nonchalante slag door hem lekker hoog te maken. Elegant en rebels tegelijk. Te onthouden: vergeet je voorste lokken niet los te trekken. De techniek ontdek je hier.

14

15

7/
 7. Stropdas in het haar: Karl Lagerfeld bedacht voor Fendi androgyne paardenstaarten, compleet voorzien van stropdas... Te onthouden: de meest simpele kapsels worden spectaculair met dank aan leuke accessoires. Investeer dus ook eens in enkele statement pieces voor je lokken!

17

18

19

8/

8. Geringd: Af en toe moet het wat formeler, op de werkvloer bijvoorbeeld, maar daarom hoef je niet minder creatief te zijn. Een ring geeft je paardenstaart een elegante, originele toets. Te onthouden: metallic haaraccessoires kunnen op de werkvloer.

13

9/

9. Asymmetrie: Een gigantische oorbel aan de ene kant, een paardenstaart (of chignon/vlecht/...) aan de andere. Het hoeft allemaal niet zo evenwichtig te zijn. Te onthouden: clashende stijlen zijn ook leuk, dit model combineert bijvoorbeeld een barokke oorbel met ruwe draad in het haar. 16

10/

10. Suikerspinsels: Pastelkleurige lokken kunnen nog steeds helemaal! Deze winter draag je niet zo brave kleuren met een brave coupe -de bob is ideaal. Te onthouden: pastel kan altijd en overal...

Marc

Marc 1