Marjolijns Milaan Fashion Week dagboek: Dag 1

Gepubliceerd op 18 September 2014 door Anne Poelmans
Marjolijns Milaan Fashion Week dagboek: Dag 1

opening milaan dagboek

New York en Londen zijn alweer achter de rug: deze week vertoeft ELLE-moderedactrice Marjolijn op Milaan Fashion Week en erna verhuist het modejournaille naar Parijs! Aangekomen in Milaan wacht haar slecht nieuws: de bagage is niet mee, de afgereisde Belgische journalisten zijn allerminst blij en dag 1 op de Milanese modeweek is er eentje in vliegtuigoutfit. Not funny at all!

Merci Brussels Airlines voor de XL T-shirt, vaseline om het gelaat te hydrateren (?!), deo-douche en tandenborstel
Merci Brussels Airlines voor deze survivalkit:  XL T-shirt, vaseline om het gelaat te hydrateren (?!), deo-douche en tandenborstel
Geïmproviseerde outfit voor het defilé van Gucci
Geïmproviseerde outfit voor het defilé van Gucci

Vermits Marjolijns computer in haar valies zat, en de valies dus verloren is gegaan tijdens de vlucht van Brussel naar Milaan kregen we enkele updates via sms over de shows van Gucci en Fay.

GUCCI:

De zeventies maken 'alweer' hun comeback volgende zomer en ook het woodstock-gevoel is niet ver te zoeken. Mooi en typisch Gucci maar weinig geïnspireerd. Het lijkt wel alsof ontwerpster Frida Giannini uitgekeken is op haar job bij Gucci. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat dit haar laatste collectie was voor het Italiaanse label.

gucci gucci2 gucci3 gucci4 gucci5 gucci6FAY:

Fay liet zich inspireren door het straat-gevoel en maakte sportieve collectie met basketball shorts, sportieve jasjes en rugzakken. Niet echt nieuw en een ietwat vreemde wending. Zelfs het personage uit Snoopy kreeg voor het derde seizoen op rij een plaatsje op de catwalk.

FAY_0011 FAY_0179 FAY_0376 FAY_0549